ΑΘΗΝΑ
17:44
|
28.04.2024
Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε της κατηγορία που του αποδόθηκε, δηλώνοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με τον εικονιζόμενο στο βιντεοληπτικό υλικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απαλλάχθηκε ο 42χρονος διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορούταν ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα νεογέννητο γατάκι, τον Αύγουστο του 2022, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος είχε ταυτοποιηθεί από τις αρχές ως ο δράστης του εγκλήματος, από βίντεο κάμερας ασφαλείας που αποτύπωνε έναν άνδρα να βλέπει ένα νεογέννητο γατάκι στο πεζοδρόμιο της Ερμού το βράδυ της 20ης Αυγούστου και, αφού κοιτά πρώτα τριγύρω, στη συνέχεια να το πατά βίαια, σκοτώνοντας το.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα αξιολόγησαν όλο το διαθέσιμο υλικό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για τον δράστη της ειδεχθούς πράξης και κατά συνέπεια τον απάλλαξαν από την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα το οποίο κατέστη ήδη αμετάκλητο.

Ο 42χρονος, δικηγόρος και διδάκτωρ Πανεπιστημίου, είχε βρεθεί κατηγορούμενος μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, την οποία προκάλεσε καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης. Τα στοιχεία που τον βάρυναν ήταν υλικό από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, όπως επίσης μία μαρτυρία ενός καταστηματάρχη.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε της κατηγορία που του αποδόθηκε, δηλώνοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με τον εικονιζόμενο στο βιντεοληπτικό υλικό. Προσκόμισε στην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση τεχνική έκθεση πραγματογνώμονα και διαχρονικές φωτογραφίες του ιδίου που αντιπαραβλήθηκαν με αυτές της δικογραφίας.

Στο απαλλακτικό βούλευμα περιγράφεται ότι ο εικονιζόμενος στο συγκεκριμένο υλικό, διαφέρει εμφανώς και σωματοδομικά και στα χαρακτηριστικά του προσώπου από τον κατηγορούμενο, ενώ η παραπάνω μαρτυρία αξιολογήθηκε από τους δικαστές ως μη πειστική και μη αξιόπιστη. Οι δικαστές αποφάσισαν να αθωώσουν τον 42χρονο, λόγω έλλειψης άλλων στοιχείων εναντίον του.

«Ο εντολέας μου υπέστη τεράστια ταπείνωση και ηθική βλάβη από την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά νιώθει δικαιωμένος. ‘Άλλωστε πρόκειται για εκλεκτό μέλος της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και τέτοιες απαράδεκτες πράξεις δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα και την παιδεία του» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Κώστας Τσάκος, συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου. Σχολιάζοντας την μαρτυρία που ενοχοποίησε τον άντρα, ο συνήγορος ανέφερε ότι «αυτός που δήθεν τον αναγνώρισε, κατέθεσε ιδιοτελώς και ωθούμενος από ταπεινά ελατήρια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα