ΑΘΗΝΑ
22:22
|
30.04.2024
Ισχυρίστηκε επίσης πως παρά την άρνηση του Νετανιάχου να δεχθεί οποιοδήποτε από τα αιτήματα της Χαμάς, υπάρχει ακόμη μέρος για διαπραγμάτευση.
Άντονι Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ολοκληρώνοντας την πέμπτη περιοδεία του στην Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, υπερασπίστηκε ξανά το… «δικαίωμα» του Τελ Αβίβ στην «αυτοάμυνα», επιβεβαιώνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ ώστε οι επιθέσεις της 7ης Οκτώβρη να μην επαναληφθούν ποτέ.

Κατά τα άλλα υποστήριξε πως το Ισραήλ έχει υποχρέωση απέναντι στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, ειδικά απέναντι σε όσους έχουν εκτοπιστεί και βρίσκονται στη Ράφα, σαν να μην είχε λίγες ώρες νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δηλώσει πως έχει ήδη δοθεί εντολή στον στρατό να προετοιμάζεται για επίθεση στην συγκεκριμένη πόλη, που είναι κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Ισχυρίστηκε επίσης πως παρά την άρνηση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να δεχθεί οποιοδήποτε από τα αιτήματα της Χαμάς, υπάρχει ακόμη μέρος για διαπραγμάτευση.

Είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε ένα διπλωματικό μονοπάτι για ειρήνη και ασφάλεια για όλους, είπε ο Άντονι Μπλίνκεν, επαναλαμβάνοντας τα περί «πλήρους ενσωματωμένου Ισραήλ» στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, «ξεχνώντας» την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με το θέμα αυτό…

Κατά τα λοιπά, έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τον εκτοπισμό περίπου 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων και τη μεγάλη πείνα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άμαχοι στην Λωρίδα της Γάζας, μην ξεχνώντας να συνεχίσει τη δυσφήμιση της οργάνωσης αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA, εκφράζοντας ανησυχία για τις αιτιάσεις που διατύπωσε σε βάρος της πρόσφατα το Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως κάποια μέλη της ήταν μέλη της Χαμάς και συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Κάλεσε έτσι το Ισραήλ, που επί 16 χρόνια είχε στραγγαλίσει οικονομικά τη Γάζα και κλιμακώνει καθημερινά τον πόλεμο,  να εξασφαλίσει πως θα φθάσει στη Γάζα περισσότερη βοήθεια. Εξέφρασε επίσης δυσφορία για τον καθημερινό μεγάλο αριθμό θυμάτων στη Γάζα.

 Υποστήριξε πως οι ΗΠΑ δουλεύουν «ακατάπαυστα» για να πετύχουν μία συμφωνία.

Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει το Ιράν πως «συνεχίζει να κλιμακώνει τον κύκλο της βίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα