ΑΘΗΝΑ
15:53
|
11.05.2024
Κλιμακώνουν και κλείνουν δρόμους σε όλη την Ελλάδα καθώς προετοιμάζονται για την κάθοδο στην Αθήνα. Πού θα γίνουν σήμερα συμβολικοί αποκλεισμοί.
Ανεβάζουν στροφές τα τρακτέρ...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, αλλά και σε τελωνεία, ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη οι αγρότες, υλοποιώντας την χθεσινή απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αυτή την εβδομάδα και κάθοδο στην Αθήνα την επόμενη.

Σήμερα περίπου στη 1 το μεσημέρι, οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό στα Κουφάλια και στα Μάλγαρα, ενώ ότι στη Μακεδονία υπάρχουν μπλόκα στην Επανομή, στα Μουδανιά και το Δερβένι.

Να κλείσουν και το τελωνείο Ευζώνων ετοιμάζονται οι αγρότες από τις Σέρρες σήμερα το απόγεμα, ενώ ταυτόχρονα οι αγρότες από το Πολύκαστρο θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο Προμαχώνα.

Επίσης, στο μπλόκο Στεφανοβικείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας.

Στις 5 το απόγευμα, αγρότες της Καρδίτσας προγραμματίζουν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ αργότερα αναμένεται να μπουν και μέσα στην πόλη της Καρδίτσας.

Στη Στερεά Ελλάδα, οι αγρότες στο μπλόκο της Λαμίας θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στις 12 το μεσημέρι, ενώ οι αγροτικοί σύλλογοι της Εύβοιας καλούν σε πανευβοϊκό συλλαλητήριο για αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα. Αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες κλιμάκωσης αναμένεται να πάρουν μέσα από τις συνελεύσεις τους και οι αγρότες των μπλόκων του Κάστρου Βοιωτίας, της Αταλάντης και του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού.

Σε νέες συγκεντρώσεις με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στους δρόμους καλεί για σήμερα, στην Αχαΐα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου, κλιμακώνοντας τη δράση τους, για το στήσιμομπλόκων στους κόμβους Σταυροδρομίου και Κουρλαμπά, στις 11 π.μ. Συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα εξήγγειλαν και οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, για σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ.

Παράλληλα, οι αγροτικοί και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Λακωνίας οργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα πανλακωνική σύσκεψη στο μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών, όπου θα γίνει συζήτηση για τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης της Νίκαιας και τις μορφές των νέων κινητοποιήσεων.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας καλούν σήμερα σε κινητοποίηση στην Ηγουμενίτσα στις 10.30 π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο και πορεία στην πόλη και το λιμάνι.

Στα Γρεβενά, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο μπλόκο που έχει στηθεί με συμμετοχή συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου καλεί όλους τους αγρότες του νησιού σε σύσκεψη σήμερα στις 8 μ.μ. στο θέατρο του Σαρακινάδουγια να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους. 

Στο Ηράκλειο, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου αποφάσισαν το στήσιμο μπλόκου στον κόμβο των Πεζών, από την Παρασκευή 9 Φλεβάρη στις 11 π.μ., ενώ στα Χανιά οι αγρότες καλούν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού στο μπλόκο που έχει στηθεί στα Μεγάλα Χωράφια καθημερινά στις 5 το απόγευμα για μία ώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μύκονος: 15 προσαγωγές για την αιματηρή συμπλοκή της Παρασκευής

Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες σε βραχώδες σημείο στην Τήλο

Πολωνία: Νέοι φράχτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

H Γερμανία στη δίνη της πολιτικής βίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα