ΑΘΗΝΑ
02:28
|
28.04.2024
Πληροφορίες για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 31 τραυματίες στη νήσο Μιντανάο, η οποία πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις για εβδομάδες.
Κατολίσθηση στις Φιλιππίνες, καταπλάκωσε δυο λεωφορεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατολίσθηση σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση σε ορεινή περιοχή στις νότιες Φιλιππίνες με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν δύο λεωφορεία με δεκάδες επιβαίνοντες και να παρασυρθούν σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί και 31 τραυματίες.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν 20 ανθρώπους οι οποίοι παγιδεύτηκαν μέσα δυο λεωφορεία που καταπλάκωσε κατολίσθηση. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι είχαν επιβιβαστεί σε δυο λεωφορεία στην είσοδο χρυσωρυχείου στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο, στη νήσο Μιντανάο, όταν έγινε η κατολίσθηση τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στην επαρχία, ο Έντουαρντ Μακαπίλι, διευκρινίζοντας πως οι οκτώ κατάφεραν να ξεφύγουν.

Έντεκα κάτοικοι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά και κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή τους σε νοσοκομείο της πόλης Νταβάο.

«Δεν υπήρχαν ενδείξεις για την εκδήλωση κατολίσθησης καθώς η βροχή είχε σταματήσει», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν για εβδομάδες περιοχές του Μιντανάο, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες πολίτες να αναζητήσουν προστασία σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις και πλημμύρες στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της Εθνικής Υπηρεσίας Φυσικών Καταστροφών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα