ΑΘΗΝΑ
02:30
|
28.04.2024
Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το ατύχημά της, η Σάρα ντε Λαγκάρντ προσέφυγε κατά του δημόσιου οργανισμού TfL ενώπιον του Ανώτερου Δικαστηρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυση σε βάρος των υπευθύνων του λονδρέζικου οργανισμού συγκοινωνιών TfL (Transport for London) κατέθεσε μία 46χρονη Βρετανίδα, της οποίας ένα πόδι και ένα χέρι ακρωτηριάστηκαν το 2022 κατά τη διάρκεια ενός σοβαρού ατυχήματος στο μετρό του Λονδίνου.

Η μήνυση κατατέθηκε σήμερα σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας των Μέσων Μεταφοράς του Λονδίνου, στο πλαίσιο της οποίας καταγγέλθηκαν κενά ασφάλειας του δικτύου του μετρό.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το ατύχημά της, η Σάρα ντε Λαγκάρντ προσέφυγε κατά του δημόσιου οργανισμού TfL (Transport for London) ενώπιον του Ανώτερου Δικαστηρίου του Λονδίνου, δήλωσε ο δικηγόρος της, ο Τόμας Τζέρβις.

Η άτυχη γυναίκα που φορά ένα «βιονικό» χέρι και ένα πρόσθετο πόδι, εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι η εταιρεία μεταφορών του Λονδίνου έχει πλέον μία «παρωχημένη» προσέγγιση σε σχέση με την ασφάλεια και αρνείται να παραδεχθεί την ευθύνη της «σε ηθικό και δικαστικό» επίπεδο σε αυτό το ατύχημα.

Η Σάρα ντε Λαγκάρντ μετά τον ακρωτηριασμό χεριού και ποδιού

Πώς έγινε το ατύχημα

Το 2022, η Σάρα ντε Λαγκάρντ επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά τη δουλειά της,  γλίστρησε στη βρεγμένη αποβάθρα, στα σταθμό High Barnet, στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου και έπεσε στο κενό μεταξύ ενός συρμού που είχε σταματήσει και της πλατφόρμας.

Το πρώτο τρένο την τραυμάτισε, εκείνη φώναξε για βοήθεια ενώ βρισκόταν στις ράγες χωρίς κανείς να την ακούσει, προτού ένας δεύτερος συρμός περάσει και την χτυπήσει έπειτα από 15 λεπτά.

Η γυναίκα γλύτωσε τον θάνατο, όμως χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί στο ένα χέρι και στο ένα πόδι της, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Δεν υπήρχε προσωπικό στην αποβάθρα και κανείς δεν κοιτούσε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Κανείς δεν απάντησε στις εκκλήσεις μου για βοήθεια» περιέγραψε η ίδια σήμερα.

Η ενάγουσα αμφισβητεί τα συμπεράσματα της εταιρείας Transport for London, η οποία υποστήριξε αρχικά ότι εκείνη ήταν μεθυσμένη και φορούσε ψηλοτάκουνα, κάτι που αρνείται η ίδια, προτού δηλώσει μετά το πέρας μιας έρευνας ότι επρόκειτο για μία «σειρά θλιβερών και μεμονωμένων γεγονότων»

«Πρέπει να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη και πλήρης έρευνα για τις διαδικασίες του TfL προκειμένου να εξαχθούν διδάγματα από αυτό το περιστατικό», συνέχισε η γυναίκα, επιβεβαιώνοντας πως «εκατοντάδες άνθρωποι» που έχουν τραυματιστεί στο μετρό του Λονδίνου επικοινώνησαν μαζί της μετά το ατύχημά της.

Η Σάρα ντε Λαγκάρντ ζητά επίσης να συναντηθεί με τον Εργατικό Δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού TfL, αλλά εκείνος απέρριψε το αίτημά της με το «επιχείρημα» πως μία τέτοια συνάντηση «δεν είναι ενδεδειγμένη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα