ΑΘΗΝΑ
17:08
|
02.05.2024
Ο Ίλον Μασκ αντέδρασε έντονα στην πρόταση σχολιαστών για σύλληψη του Κάρλσον ή άρνηση εισόδου του στις ΗΠΑ λόγω συνέντευξης με τον Πούτιν.
Ίλον Μασκ και Τάκερ Κάρλσον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


«Όποιοι ζητούν να συλληφθεί ο δημοσιογράφος λόγω της συνέντευξης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, θα πρέπει να συλληφθούν οι ίδιοι» σχολίασε σήμερα ο  Ίλον Μασκ, κάνοντας νωρίτερα σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), με αφορμή το σάλο που προκαλεί στις ΗΠΑ η είδηση πως ο Αμερικανός γνωστός τηλεπαρουσιαστής, Τάκερ Κάρλσον, εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος στον πλανήτη που είναι παράλληλα ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ και διαφόρων εταιριών τεχνολογίας αιχμής (Tesla, Neurolink, SpaceX, κ.α.) Ίλον Μασκ απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις πιέσεις διαφόρων Αμερικανών πρώην πολιτικών και σχολιαστών σε αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης που ζητούν την φυλάκιση του γνωστού συντηρητικού τηλεπαρουσιαστή, Τάκερ Κάρλσον που βρίσκεται από το Σαββατοκύριακο στη Μόσχα με στόχο αποκλειστική συνέντευξη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρώην παρουσιαστής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News που απολύθηκε πέρσι την άνοιξη δίχως να ανακοινωθούν επισήμως οι λόγοι, έχει κατηγορήσει κατά καιρούς μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ (που και ο ίδιος υπηρέτησε) πως δεν παρουσιάζουν σκόπιμα «όλη την εικόνα» του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά ούτε και της ευρύτερης αντιπαράθεσης Δύσης-Ρωσίας.

Ο (συντηρητικότερος από τον Τάκερ Κάρλσον) σχολιαστής στο δίκτυο CNN, Μπιλ Κρίστολ, «κατηγόρησε» τον Κάρλσον πως συμπαθεί τον Ρώσο Πρόεδρο και προσπαθεί να διαδώσει «ρωσική προπαγάνδα» μέσω της συνέντευξης μαζί του.

Ο Κρίστολ κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να εμποδίζει την επιστροφή του τηλεπαρουσιαστή στις ΗΠΑ «μέχρις ότου οι εκπρόσωποι της χώρας μας καταλάβουν τι γίνεται».

Ο Κάρλσον από την πλευρά του έχει πολλάκις εξηγήσει πως δεν συμπαθεί τον Ρώσο ηγέτη αλλά πως είναι σημαντικό για τον αμερικανικό λαό να ακούσει και τις δικές του θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αντιπαράθεση με τη Δύση.

Στο παρελθόν κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν πως προσπάθησε να τον εμποδίσει να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν, κάτι που η εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο, Καρίν Ζαν Πιερ απέρριψε σαν «γελοίο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα