ΑΘΗΝΑ
14:02
|
03.05.2024
Ο άνδρας προφασιζόταν κίνδυνο καθυστέρησης απόπλου των πλοίων και ζητούσε από τους εκάστοτε καπετάνιους χρηματικά ποσά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη ενός αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος ο οποίος φέρεται να ζήτησε χρήματα προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου εμπορικού πλοίου, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η σύλληψη του αξιωματικού έγινε χθες Τετάρτη στην Κρήτη, όπου υπηρετεί. Είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος και ενημέρωσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς προέκυπτε ότι ο εν λόγω αξιωματικός εξασφάλιζε τη διέλευση πλοίων χωρίς επιθεώρηση, απαιτώντας τσιγάρα και χρηματικά ποσά.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο εξαιτίας εντοπισμού μεγάλου αριθμού αφορολόγητων τσιγάρων στο σπίτι του, ευρήματα που συνδέονται με την υπόθεση διαφθοράς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Εσωτερικών Υποθέσεων, «από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μέσω εφαρμογής ειδικών ανακριτικών τεχνικών, αλλά και τη σταχυολόγηση και συσχέτιση δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εγκληματική δράση του Αξιωματικού.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως Λιμενοσταθμάρχης και παρόλο που η επιθεώρηση πλοίων και ο έλεγχος προτεραιότητας αυτών δεν αναγόταν πλέον στα καθήκοντά του, προφασιζόταν κίνδυνο καθυστέρησης απόπλου των πλοίων ή δεν τηρούσε/παρέλειπε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ζητούσε από τους εκάστοτε καπετάνιους ή μέλη του πληρώματος χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα, τα οποία και λάμβανε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 594 πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και -1- κινητό τηλέφωνο.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει διακριβωθεί η εμπλοκή του σε 7 περιπτώσεις από το Δεκέμβριο του 2023 έως αρχές Φεβρουαρίου 2024.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα