ΑΘΗΝΑ
10:04
|
02.05.2024
Εκπρόσωπος της οικογένειας Μπολσονάρου δήλωσε πως ο πρώην πρόεδρος θα συμμορφωθεί και θα παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης στενών συνεργατών του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, εξέδωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την φερόμενη απόπειρα πραξικοπήματος μετά την ήττα του στις εκλογές του 2022. Ακόμα, οι αστυνομικές αρχές αποπειράθηκαν να κατασχέσουν το διαβατήριο του πρώην προέδρου.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Μπολσονάρου, ο Φάμπιο Γουάινγκαρτεν, δήλωσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο πρώην πρόεδρος θα συμμορφωθεί και θα παραδώσει το διαβατήριό του. Πηγές της ομοσπονδιακής αστυνομίας που εμπλέκεται άμεσα στην επιχείρηση της Πέμπτης, ανέφεραν στο Reuters ότι η κατασχέσεις διαβατηρίων πιθανώς να υποδηλώνουν μελλοντικές συλλήψεις, καθώς οι ύποπτοι αναγκάζονται να παραμείνουν στη Βραζιλία, για να αντιμετωπίσουν τυχόν κατηγορίες.

Σύμφωνα με της πηγές, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για τον πρώην υπουργό Άμυνας, Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Άντερσον Τόρες, και τον στρατηγό και πρώην υπουργό Ουόλτερ Μπράγα Νέτο, ενώ ο πρώην σύμβουλος διεθνών υποθέσεων του Μπολσονάρο, Φελίπε Μαρτίνς, έχει ήδη συλληφθεί, μαζί με άλλα τρία άτομα.

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν κατονόμασε τους στόχους της επιχείρησης, αλλά είπε ότι κατηγορούνται για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση που ενήργησε σε απόπειρα πραξικοπήματος» με στόχο «να κρατήσει τον τότε πρόεδρο στην εξουσία».

Ο πρόεδροςτης Βραζιλίας, Λούλα ντα Σϊλβα, δήλωσε πως η απόπειρα πραξικοπήματος θα πρέπει να ερευνηθεί ώστε να αποτραπεί μια επανάληψή της. «Χωρίς τον Μπολσονάρου δεν θα υπήρχε απόπειρα πραξικοπήματος», είπε ο Λούλα σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα