ΑΘΗΝΑ
04:32
|
03.05.2024
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για μια πιθανή λύση δύο κρατών, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του Ισραήλ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Συνάντηση Αμπντάλα και Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, 19 Ιουλίου 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας θα υποδεχθεί της ερχόμενη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπου οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για πιθανές λύσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Στην επίσκεψη, η οποία θα σηματοδοτήσει τα 75 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιορδανίας, οι ηγέτες θα «συζητήσουν τη συνεχιζόμενη κατάσταση στη Γάζα, αλλά και για τις προσπάθειες μας για ένα μόνιμο τέλος στην κρίση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ. 

«Για το σκοπό αυτό, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό, μεταξύ άλλων μέσω της ενισχυμένης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αλλά και για το όραμα [τους] για μια ειρήνη διαρκείας, που θα περιλαμβάνει μια λύση δύο κρατών, η οποία θα εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ».

Μαζί με τον βασιλιά θα είναι η σύζυγός του, βασίλισσα Ράνια Αλ Αμπντουλάχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα