ΑΘΗΝΑ
04:36
|
08.05.2024
Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να επιτραπεί άμεσα να εισέλθει στη Γάζα, τόνισε ενώπιον του Γερμανού Καγκελάριου Σολτς ο βασιλιάς Αμπντάλα Β'.
Ο Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας συνομίλησε την Τρίτη με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β‘, προειδοποίησε την Τρίτη για το ενδεχόμενο επέκτασης του πολέμου στη Γάζα, λέγοντας ότι οι κίνδυνοι του είναι πραγματικοί και θα έχουν «τρομερές συνέπειες για όλους».

Κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στο Βερολίνο, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ είπε: «Πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στα θύματα της βίας ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την ταυτότητα και τη θρησκεία τους».

Τόνισε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να επιτραπεί άμεσα να εισέλθει στη Γάζα, προσθέτοντας: «Ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης ωθούμενης από αυτόν τον νέο κύκλο θανάτου και καταστροφής».

Το Σάββατο, ο βασιλιάς της Ιορδανίας ξεκίνησε μια ευρωπαϊκή περιοδεία που περιελάμβανε επίσης μια επίσκεψη στη Γαλλία με στόχο να συγκεντρώσει διεθνή υποστήριξη για να σταματήσει τον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα.

Έντεκα ημέρες μετά τη σύγκρουση με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, οι βομβαρδισμοί και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ συνεχίστηκαν, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εκτοπίζονται– σχεδόν το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού της Γάζας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Οι μάχες ξεκίνησαν όταν η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ξεκίνησε την Επιχείρηση «Πλημμύρα του Αλ-Άκσα», μια πολύπλευρη αιφνιδιαστική επίθεση που περιελάμβανε ένα μπαράζ ρουκετών και διεισδύσεις στο Ισραήλ από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Ανέφερε ότι η εισβολή έγινε σε αντίποινα για την εισβολή στο τέμενος Αλ Άκσα και την αυξημένη βία από τους Ισραηλινούς εποίκους. Η επίθεση της Χαμάς οδήγησε στο θάνατο πάνω από 1.400 Ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων. Μαρτυρία που ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες υποδεικνύει πως μέρος των Ισραηλινών που έχασαν τη ζωή τους, έπεσαν νεκροί από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων.

Στη συνέχεια, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση «Σιδερένιο σπαθί» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Τουλάχιστον 3.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 750 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, ενώ ο αριθμός των νεκρών από τέτοιες ισραηλινές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη έφτασε τους 61. Οι τραυματίες στη Γάζα, σύμφωνα με αναφορά του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας στη Ραμάλα, ανέρχονται σε 12.500, ενώ άλλοι 1.250 τραυματισμοί αναφέρονται για την Δυτική Όχθη.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα