ΑΘΗΝΑ
22:20
|
19.05.2024
Χαμενεϊ: Κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει τις δυνάμεις της αντίστασης, αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του Ισραήλ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που η ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, μεταξύ της υποστηριζόμενης από το Ιράν, λιβανέζικης Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζεται, οι νέες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ενισχύουν τους φόβους για ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

«Όλες οι πιθανές επιλογές και τα σενάρια για τη Χεζμπολάχ είναι στο τραπέζι… Φυσικά, οι ηγέτες της αντίστασης δεν θα επιτρέψουν στο σιωνιστικό καθεστώς να αναλάβει καμία δράση στη Γάζα και στη συνέχεια να προχωρήσει εναντίον άλλων πυρήνων της αντίστασης στην περιοχή», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, σε ζωντανή μετάδοση στην κρατική τηλεόραση αργά τη Δευτέρα, αναφερόμενος στην συνάντησή του με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

«Ως εκ τούτου και όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, κάθε προληπτικό μέτρο είναι δυνατό να υπάρξει τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι οι ηγέτες της αντίστασης δεν θα επιτρέψουν στο Ισραήλ «να κάνει ό,τι θέλει στη Γάζα».

«Αν δεν υπερασπιστούμε τη Γάζα σήμερα, αύριο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε βόμβες φωσφόρου εναντίον νοσοκομείων και παιδιών στη χώρα μας», τόνισε αναφερόμενος στις καταγγελίες ανθρωπιστικών οργανώσεων ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στις αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στα σύνορα με τον Λίβανο.

Μιλώντας στο Al Jazeera την Κυριακή, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είχε και πάλι προειδοποιήσει το Τελ Αβίβ για περιφερειακή κλιμάκωση εάν οι δυνάμεις του εισέλθουν στη Γάζα για χερσαία επίθεση. «Εάν οι προσπάθειες που στοχεύουν να σταματήσουν τις ισραηλινές επιθέσεις που σκοτώνουν παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας καταλήξουν σε αδιέξοδο, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν πολλά άλλα μέτωπα. Αυτή η επιλογή δεν αποκλείεται και αυτό γίνεται όλο και πιο πιθανό», είχε αναφέρει.

Χαμενεΐ: Να λογοδοτήσουν οι Ισραηλινοί για τα εγκλήματα στη Γάζα

Από την πλευρά του, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ ζήτησε να λογοδοτήσουν οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι για τις ενέργειές τους εναντίον των Παλαιστινίων και να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί στη Γάζα.

«Οι αξιωματούχοι του σιωνιστικού καθεστώτος πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα», είπε.

«Κανείς δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους Μουσουλμάνους και τις δυνάμεις της αντίστασης εάν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των Παλαιστινίων… ο βομβαρδισμός της Γάζας πρέπει να σταματήσει αμέσως», τόνισε, σε δηλώσεις του ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα