ΑΘΗΝΑ
15:56
|
28.04.2024
Η κάθοδος μόλις 4 τρακτέρ αποφασίστηκε για να διατηρηθεί η υποστήριξη των Ιταλών πολιτών στον αγώνα των αγροτών.
Τρακτέρ Ιταλών αγροτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ιταλοί αγρότες που ανήκουν στη συντονιστική ομάδα «Αγροτική Απελευθέρωση» (Riscatto Agricolo) ανακοίνωσαν απόψε ότι αύριο το πρωί, στο κέντρο της Ρώμης, στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι, πρόκειται να φτάσουν, τελικά, για συμβολικούς λόγους, μόνον τέσσερα τρακτέρ με άλλους τόσους αγρότες, χωρίς την (αρχικά σχεδιαζόμενη) μαζική διαδήλωση 1.500 ανθρώπων, που είχε προγραμματισθεί.

Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση με τους υπεύθυνους της ιταλικής αστυνομίας.

«Τα τρακτέρ δείχνουν ότι η διαμαρτυρία μας δεν τελείωσε», θα παραμείνουμε, με τα μέσα μας, κατά μήκος περιφερειακών δρόμων και αυτοκινητοδρόμων για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, αλλά δεν θέλουμε να τεθεί σε κίνδυνο η μεγάλη στήριξη που μέχρι σήμερα μάς πρόσφεραν οι Ιταλοί πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αγρότες, παράλληλα, ζητούν και πάλι συνάντηση άμεσα με τον υπουργό Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα και την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, διαμηνύοντας πως θα περιμένουν την απάντησή τους ως το Σάββατο.

Μένει βεβαίως να διαπιστωθεί αν το σύνολο των αγροτών που, τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάρει μέρος στις διάφορες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο ιταλικός Τύπος, πάντως, γράφει ότι για την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Ρώμης με πιθανή συμμετοχή αγροτών αλλά και αλιέων, οδηγών φορτηγών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα