ΑΘΗΝΑ
18:10
|
19.05.2024
Σε έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί εντόπισαν μια σφραγίδα που έγραφε «Β’ Πρόεδρος – Εθνικός Εισαγγελέας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη ενός 59χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σε διαδοχικές αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, απειλούσε πως θα προβεί σε βίαιες πράξεις με σκοπό να βλάψει μεγάλο αριθμό ατόμων, ισχυριζόμενος ότι έχει στη κατοχή του κυνηγετικά όπλα.

Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος στην ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», παρουσιαζόταν ως «εθνικός εισαγγελέας» και «στρατιωτικός», ενώ προέτρεπε σε διάπραξη αδικημάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο που βρίσκεται απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του 59χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν μια σφραγίδα που έγραφε το όνομα του 59χρονου και επιπλέον «Β’ Πρόεδρος – Εθνικός Εισαγγελέας».

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι διέθετε νόμιμη άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή Τρικάλων και κατασχέθηκε, έως ότου ανακληθεί η άδεια.

Σε βάρος του 95χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγία ή διχόνοια και της αντιποίησης.

Ο άνδρας παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα