ΑΘΗΝΑ
13:25
|
17.05.2024
Μεταξύ των δικαστών που απομακρύνθηκαν από το δικαστικό σώμα ήταν ένας εφέτης με εξόχως αντικοινωνική συμπεριφορά.
Δικαστήριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απομάκρυνση δύο εφετών και μίας πρωτοδίκη από τα καθήκοντά τους αποφάσισε σήμερα το 65μελές Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε έναν ανεκδιήγητο εφέτη με αντικοινωνική συμπεριφορά εντός και εκτός δικαστηρίου. Η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» ήρθε όταν αγόρασε προϊόντα αξίας 14 ευρώ από ένα σούπερ μάρκετ, παρέκαμψε τη σειρά των πελατών φωνάζοντας ότι είναι φορέας του κορωνοϊού και στη συνέχεια μπήκε σε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, μέχρι που τον συνέλαβαν επεισοδιακά αστυνομικοί διαπιστώνοντας πως ήταν εφέτης.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε μία γυναίκα εφέτη, η οποία είχε «ξεχάσει» πολλές δεκάδες υποθέσεις με αποτέλεσμα να γίνει παραγραφή αδικημάτων.  Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε 2,3 χρόνια για να θεωρήσει μία απόφαση, ενώ άλλες καθυστερήσεις αφορούσαν 150 υποθέσεις.

Η τρίτη περίπτωση  αφορούσε πρωτοδίκη που επί σειρά ετών καθυστέρησε και αυτός μεγάλο αριθμό υποθέσεων. Οι καθυστερήσεις, μεταξύ αυτών και 17 βουλευμάτων, κατά διαφορετικά δικαστικά έτη κυμαίνονταν από 50 έως 240. Επίσης, του αφαιρέθηκαν 635 υποθέσεις, οι οποίες χρεώθηκαν σε συνάδελφους του.

Παράλληλα, σε έναν ειρηνοδίκη ορίστηκε χρηματικό πρόστιμο αποδοχών τριών μηνών, ενώ ακόμη τρεις παραιτήθηκαν πριν η Πειθαρχική Ολομέλεια ολοκληρώσει την ακροαματική διαδικασία, όπου θα εξετάζονταν οι υποθέσεις τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα