ΑΘΗΝΑ
15:04
|
27.04.2024
Μαζική δίκη για τη δίωξη σχεδόν 500 φερόμενων ηγετών συμμορίας για περισσότερα από 37.000 εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε μια δεκαετία, λαμβάνει χώρα στο Ελ Σαλβαδόρ.
Η δίκη των 500 κρατουμένων στο Ελ Σαλβαδόρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησε την Πέμπτη μια μαζική δίκη για τη δίωξη σχεδόν 500 φερόμενων ηγετών της συμμορίας Mara Salvatrucha για περισσότερα από 37.000 εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε μια δεκαετία, ανακοίνωσε η εισαγγελία της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι 24 χρήστες πυροβόλων όπλων MS-13, μερικοί από τους οποίους έχουν αιτήματα έκδοσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε το γραφείο του εισαγγελέα. Κατηγορούνται για εγκλήματα όπως ανθρωποκτονία, απαγωγή και εμπόριο όπλων.

«Κάθε έγκλημα που διαπράχθηκε από μέλη συμμοριών έπρεπε να διαταχθεί από τους αρχηγούς. Η εισαγγελία θα διασφαλίσει ότι αυτοί οι εγκληματίες θα πληρώσουν για τα δεινά που υπέβαλαν τους κατοίκους του Ελ Σαλβαδόρ για δεκαετίες», ανέφερε στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η δίκη διεξάγεται εικονικά, καθώς οι κατηγορούμενοι εγκληματίες κρατούνται σε διάφορες φυλακές. Μερικοί ήταν υπό κράτηση για χρόνια, ενώ άλλοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της χώρας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022.

Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε έχει καταστήσει την καταστολή του εγκλήματος ακρογωνιαίο λίθο της κυβέρνησής του και επανεξελέγη την Κυριακή κατά συντριπτική πλειοψηφία, καθώς οι πολιτικές του παραμένουν δημοφιλείς στους ψηφοφόρους παρά τις ανησυχίες των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για παραβιάσεις που διαπράχθηκαν κατά τη σύλληψη περίπου 76.000 κατοίκων του Σαλβαδόρ, συχνά χωρίς δέουσα διαδικασία.

Τον Ιανουάριο, ο υπουργός Ασφαλείας Γκουστάβο Βιλατόρο είπε ότι μια μαζική ακρόαση θα πραγματοποιηθεί μόνο για αυτούς τους υποτιθέμενους γκάνγκλαρες, όχι για τα κατώτερα μέλη.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα