ΑΘΗΝΑ
23:29
|
02.05.2024
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χαμενεΐ εξακολουθεί να διατηρεί τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους λογαριασμούς σε Instagram και Facebook που λειτουργούσαν για λογαριασμό του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αφαίρεσε η Meta, λόγω της υποστήριξης του Ιρανού ηγέτη προς τη Χαμάς.

Η Meta, που εδρεύει στη Καλιφόρνια, δεν έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το σκεπτικό της, ωστόσο σε σημερινή ανακοίνωση, η αμερικανική εταιρία δήλωσε ότι αφαίρεσε τους λογαριασμούς «για επανειλημμένη παραβίαση της πολιτικής μας σχετικά με τους επικίνδυνους οργανισμούς και τα άτομα».

«Δεν επιτρέπουμε σε οργανώσεις ή άτομα που διακηρύσσουν μια βίαιη αποστολή ή εμπλέκονται σε βία να έχουν παρουσία στις πλατφόρμες μας», αναφέρει ο κανονισμός. Αυτό περιλαμβάνει όσους έχουν χαρακτηριστεί τρομοκράτες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Αλί Χαμενεΐ είχε δηλώσει σε ομιλία του μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου: «Φιλάμε τα χέρια εκείνων που σχεδίασαν την επίθεση κατά του σιωνιστικού καθεστώτος».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χαμενεΐ εξακολουθεί να διατηρεί τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ. Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό, σύμφωνα με τον Guardian.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα