ΑΘΗΝΑ
13:53
|
28.04.2024
Ο τεχνολογικός κολοσσός υποστηρίζει ότι έχει εξαρθρώσει πέντε φερόμενα δίκτυα ψεύτικων λογαριασμών με έδρα την Κίνα μέχρι στιγμής φέτος.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Meta αφαίρεσε σχεδόν 4.800 υποτιθέμενους ψεύτικους λογαριασμούς από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποτελούσαν μέρος μιας εκστρατείας επιρροής με έδρα την Κίνα με στόχο τη διάδοση πολωτικού περιεχομένου σχετικά με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, ανακοίνωσε ο τεχνολογικός γίγαντας.

Η φερόμενη ως επιχείρηση επιρροής ήταν μία από τις δύο καμπάνιες που εδρεύουν στην Κίνα που εντοπίστηκαν από τη Meta, η οποία κατέχει το Facebook και το Instagram, το τρίτο τρίμηνο του 2023, ανέφερε η εταιρεία στην τελευταία έκθεσή της για απειλές που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

«Οι άνθρωποι πίσω από αυτή τη δραστηριότητα έκαναν δημοσιεύσεις στα αγγλικά για την πολιτική των ΗΠΑ και τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Οι ίδιοι λογαριασμοί θα επέκριναν και τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας αυτό που φαίνεται να αντιγραφές περιεχομένου από χρήστες του X», δήλωσε η Meta.

Η Meta είπε ότι το δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών προερχόταν τόσο από φιλελεύθερες όσο και από συντηρητικές πηγές, ενώ αναδημοσιεύονταν γνήσιες αναρτήσεις από πολιτικούς και ειδησεογραφικά μέσα με πλαστές ταυτότητες.

«Δεν είναι σαφές εάν αυτή η προσέγγιση σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τις κομματικές εντάσεις, να δημιουργήσει κοινό μεταξύ των υποστηρικτών αυτών των πολιτικών ή να κάνει τους ψεύτικους λογαριασμούς που μοιράζονται αυθεντικό περιεχόμενο να φαίνονται πιο γνήσιοι», δήλωσε η εταιρεία τεχνολογίας.

Η Meta υποστηρίζει πως διέκοψε πέντε εκστρατείες επιρροής που εδρεύουν στην Κίνα συνολικά φέτος, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η Meta δεν απέδωσε το δίκτυο στην κινεζική κυβέρνηση ή σε οποιοδήποτε άλλο συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα στην Κίνα.

Η έκθεση της Meta έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι τεχνολογικές πλατφόρμες όπως το Facebook και το X θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σπείρουν εντ΄σεις και διχόνοια ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, κατά τις οποίες ένα εξαιρετικά πολωμένο εκλογικό σώμα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μια επανάληψη της αναμέτρησης του 2020 μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα