ΑΘΗΝΑ
09:44
|
28.04.2024
Στην ανακοίνωση αναφέρει πως η εμπλοκή της χώρας «μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη να αποτραπεί η αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα τονίζει σε νέο δελτίο τύπου το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως η εμπλοκή της χώρας «μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων».

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕ του κόμματος καλεί τον λαό «σε ξεσηκωμό με στόχο: Να μη λύσει κάβους καμιά φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα. Κανένας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις επόμενες μέρες η φρεγάτα “ΥΔΡΑ” ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Ερυθρά Θάλασσα, για ξένα νερά, χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε ξεσηκωμό με στόχο: Να μη λύσει κάβους καμιά φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα. Κανένας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη.

Έχουμε τη δύναμη, ο λαός και η νεολαία, να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για μια Ελλάδα χωρίς συμμετοχή στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε βάρος των λαών. Δυναμώνουμε τον αγώνα για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ και κλείσιμο των βάσεων του θανάτου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων, απογειώνει την εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο. Στέλνει φρεγάτα σε εμπόλεμη ζώνη, στην Ερυθρά Θάλασσα, συμμετέχοντας στις αποστολές της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αναλαμβάνει τη διοίκηση της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προστίθενται στην εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, στη στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Η κυβέρνηση έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να προσφέρει ως δέλεαρ οικονομική ανταμοιβή στο πλήρωμα της φρεγάτας και στις οικογένειές τους. Αντί να πάρει μέτρα στήριξης των δικαιωμάτων τους, όπως και ίδιοι ζητούν μέσω των ενώσεών τους, προσφέρει μία οικονομική ανταμοιβή για την αποστολή τους στη ζώνη της φωτιάς.

Τόσο κοστολογεί τη ζωή, την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Αυτών δηλαδή που τους στέλνει χιλιάδες μίλια μακριά για να υπερασπιστούν με κίνδυνο τη ζωής τους, όχι την άμυνα και τα σύνορα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, είναι αντίθετη με το λαϊκό αίσθημα που εκφράζεται με τη μαζική αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».


Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα