ΑΘΗΝΑ
22:10
|
04.05.2024
Ο εκπρόσωπος του PTI, του κόμματος του φυλακισμένου ηγέτη Ιμράν Χαν, κάνει λόγο για ευρεία νοθεία.
Δυνάμεις ασφαλείας φρουρούν τα γραφεία της εκλογικής επιτροπής στο Ισλαμαμπάντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνεμος αβεβαιότητας πνέει σήμερα στο Ισλαμαμπάντ, το Καράτσι και άλλες μεγάλες πόλεις του Πακιστάν καθώς η πολυδιαφημισμένη από τους αντιπάλους του Ιμράν Χαν σταθερότητα, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σε μια εκλογική διαδικασία την οποία πολλοί αναλυτές έχουν χαρακτηρίσει ως την «λιγότερο αξιόπιστη» έως τώρα στη χώρα.

Σε 124 έδρες της Εθνοσυνέλευσης για τις οποίες έχουν μέχρι στιγμή ανακοινωθεί αποτελέσματα, ανεξάρτητοι υποψήφιοι πολλοί από τους οποίους συνδέονται με το PTI, το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού που παραμένει στη φυλακή, κερδίζουν 49, με το PML-N  του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ να ακολουθεί με 38, το PPP του Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι, γόνου της γνωστής πολιτικής δυναστείς, με 31, και 6 ακόμα έδρες να πηγαίνουν σε διάφορες δυνάμεις.

Ωστόσο, το PML-N αναμένεται να έχει σημαντικά κέρδη στις κάλπες που δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί, καθώς εκκρεμούν ακόμα αποτελέσματα από τις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες στο Παντζάμπ (141), τη μεγαλύτερη επαρχία της χώρας και προπύργιό του.

Ο εκπρόσωπος του PTI κατηγόρησε τις αρχές για νοθεία. «Οι υποστηριζόμενοι από το PTI υποψήφιοι προηγούνταν σε όλες τις κάλπες στην αρχή, τόνισε μιλώντας στο Al Jazeera. «Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιβραδύνθηκε, και μετά σταμάτησε εντελώς για να ξαναρχίσει σήμερα το πρωί με μια τελείως διαφορετική εικόνα», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι μια αλλοίωση του αποτελέσματος θα έχει «καταστροφικές συνέπειες» για το Πακιστάν. «Αυτή η χώρα χρειάζεται πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Αυτό που συνέβη τις τελευταίες 12 ώρες σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά μια τέτοια προοπτική», υπογράμμισε.

Το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα παραμένει ακόμα υπό αίρεση καθώς παρά το ξεκάθαρο προβάδισμα του PTI στις δημοσκοπήσεις και την δημοφιλία του ηγέτη του, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Οι πολιτικοί σχολιαστές λένε ότι εάν οι εκλογές δεν καταλήξουν σε καθαρή πλειοψηφία για οποιοδήποτε κόμμα, η αντιμετώπιση πολλαπλών προκλήσεων θα είναι δύσκολη.

«Ο αποφασιστικός παράγοντας είναι με ποια πλευρά θα ταχθεί ο ισχυρός στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας του», τονίζουν αναλυτές, σχολιάζοντας την πιθανότητα κανένα κόμμα να μην βγει ξεκάθαρος νικητής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα