ΑΘΗΝΑ
12:50
|
03.05.2024
Η κυβέρνηση ανέστειλε τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, υποστηρίζοντας πως το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο, λόγω τρομοκρατικών ενεργειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκλεισαν οι κάλπες στο Πακιστάν και έχει πλέον ξεκινήσει η καταμέτρηση ψήφων, με τα πρώτα δεδομένα να αναμένονται αργότερα την Πέμπτη, ενώ τα αποτελέσματα είναι απίθανο να προκύψουν πριν από την Παρασκευή, σε μια εκλογική διαδικασία την οποία πολλοί αναλυτές έχουν χαρακτηρίσει ως την «λιγότερο αξιόπιστη» στη χώρα.

Η κυβέρνηση ανέστειλε την λειτουργία των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, με το υπουργείο Εσωτερικών να υποστηρίζει πως το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο, λόγω τρομοκρατικών ενεργειών. Το μέτρο αυτό έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία σε ψηφοφόρους, οι οποίοι φοβούνται πως πρόκειται για απόπειρα διάβρωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

 Η κυβέρνηση προχώρησε και στο κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με το Ιράν και το Αφγανιστάν, «προκειμένου να διατηρηθούν ο νόμος και η τάξη».

Οι εκλογές έρχονται σχεδόν δύο χρόνια αφότου η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού, Ιμράν Χαν, ανατράπηκε με πρόταση μομφής. Ο ίδιος και το κόμμα του Tehreek-e Insaf (PTI) αποκλείστηκε από την εκλογική διαδικασία, ενώ το τελευταίο διάστημα του έχουν επιβληθεί διαδοχικά ποινές φυλάκισης, ενώ ήδη εκτίει ποινή για διαφθορά.

Με ανάρτηση του στο Χ, ο δημοφιλής πολιτικός ζήτησε από τους υποστηρικτές του να «διαφυλάξουν την ψήφο τους» απόψε, παραμένοντας στα εκλογικά κέντρα.

«Η σημερινή αγρυπνία θα απελευθερώσει γενιές του Πακιστάν από τη σκλαβιά».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα