ΑΘΗΝΑ
11:24
|
04.05.2024
Το PTI επρόκειτο να ξεκινήσει την ψηφιακή προεκλογική του καμπάνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές του Πακιστάν διέκοψαν τη σύνδεση στο διαδίκτυο και απέκλεισαν την πρόσβαση στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ολόκληρη τη χώρα, αργά την Κυριακή, καθώς το κόμμα Tehreek-e Insaf (PTI), του φυλακισμένου πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν, ξεκίνησε την ψηφιακή προεκλογική του εκστρατεία, για της εκλογές του Φεβρουαρίου.

Ο λόγος για τον οποίο το PTI στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την διενέργεια της εκστρατείας, είναι κυρίως για να παρακαμφθεί η απαγόρευση των συγκεντρώσεων του κόμματος, αλλά και ο αποκλεισμός του από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα. Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα κατατάσσεται ως η μεγαλύτερη εθνική πολιτική δύναμη, με τον Χαν να είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός.

Οι εκλογικές αρχές απέρριψαν την υποψηφιότητα του Χαν και των περισσότερων ανώτερων μελών του κόμματός του, για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου. Το κόμμα της αντιπολίτευσης έχει καταγγείλει επανειλημμένως τον πακιστανικό στρατό για παρεμπόδιση της συμμετοχής του στις εκλογές.

Το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό, Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν καταδίκασε την αναστολή των υπηρεσιών Διαδικτύου, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια «παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων», σε ανάρτηση στο X, τονίζοντας πως όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν το δικαίωμα να ασκούν τις δραστηριότητές τους.

«Στο πλαίσιο των εκλογών, όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να αποκτήσουν το βασικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης του Πακιστάν να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα», ανέφερε η οργάνωση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα