ΑΘΗΝΑ
09:55
|
04.05.2024
Η κεντρική εκλογική επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού και του 90% των υποψηφίων του κόμματός του.
O πιο δημοφιλής ηγέτης της χώρας, καταγγέλλει συνωμοσία του στρατού και των ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κεντρική εκλογική επιτροπή του Πακιστάν απέρριψε την υποψηφιότητα του Ιμράν Χαν, στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2024, με το κόμμα του, Tahreek-e Insaf (PTI), να κατηγορεί τις αρχές ότι εμπόδισαν τους περισσότερους υποψηφίους του να συμμετάσχουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.

Ο 71χρονος πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης τριών ετών για διαφθορά, αποκλείστηκε από την πολιτική για πέντε χρόνια από την Εκλογική Επιτροπή του Πακιστάν (ECP). Ωστόσο, κατέθεσε υποψηφιότητας την Παρασκευή.

Σήμερα, η ECP δημοσίευσε μια λίστα με τους απορριφθέντες υποψηφίους από τη Λαχόρη, η οποία περιείχε μεταξύ άλλων το όνομα του Χαν, επιχειρηματολογώντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα επειδή δεν είναι εγγεγραμμένος στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια και λόγω της καταδίκης του.Το αίτημα υποψηφιότητάς του απορρίφθηκε επίσης στη γενέτειρά του, το Μιανχουάλι, στην επαρχία Παντζάμπ.

Το PTI καταγγέλλει την κυβέρνηση του Πακιστάν, ότι απέρριψε το 90% των υποψηφίων του. Εκτός από τον 71χρονο Χαν, η εκλογική επιτροπή απέρριψε επίσης αιτήσεις υποψηφιότητας που υποβλήθηκαν από άλλα ανώτερα μέλη του κόμματός του, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου του κόμματος Shah Mahmood Qureshi.

Ο Χαν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που φυλακίστηκε τον Αύγουστο για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία κατηγορήθηκε για παράνομη πώληση κρατικών δώρων ενώ ήταν στην εξουσία.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο τού χορήγησε εγγύηση σε μια υπόθεση για τη διαρροή κρατικών μυστικών, αλλά συνεχίζει να παλεύει με ένα μπαράζ νομικών υποθέσεων που τον ταλαιπωρούν μετά την απομάκρυνσή του από το αξίωμα πέρυσι.

Ο Χαν, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο πιο δημοφιλής ηγέτης της χώρας, έχει ισχυριστεί ότι ο ισχυρός στρατός του Πακιστάν συνεννοείται με τα παραδοσιακά κόμματα για να καταστρέψει το πολιτικό του κόμμα και να τον εμποδίσει να θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Ο 71χρονος ηγέτης έχει καταγγείλει, επίσης, ότι ο στρατός και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών συνωμότησαν για να ανατρέψουν την κυβέρνησή του αφού επισκέφθηκε τη Μόσχα λίγο πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα