ΑΘΗΝΑ
06:52
|
18.05.2024
Ακυρώθηκε η κλήση του σε δίκη για την διαρροή διπλωματικού τηλεγραφήματος που αποκαλύπτει, όπως υποστηρίζει, εμπλοκή των ΗΠΑ στην απομάκρυνσή του.
Αναμένει τώρα την επόμενη ακρόαση από το δικαστήριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκανε δεκτό το αίτημα για κατάθεση εγγύησης προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν, που βρίσκεται στις φυλακές καταδικασμένος σε ποινή τριών ετών, για παράνομο πλουτισμό μέσω πώλησης κρατικών δώρων που είχε λάβει κατά την περίοδο της θητείας του, μια ημέρα αφότου ένα άλλο δικαστήριο ανακοίνωσε την ακύρωση της κλήσης του σε δίκη με την κατηγορία της αποκάλυψης κρατικών μυστικών.

Ελπίζοντας στην απελευθέρωσή του, προκειμένου να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του για τις εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου, ο 71χρονος πρώην πρωθυπουργός αναμένει τώρα την επόμενη ακρόαση από το δικαστήριο, η οποία δεν έχει χρονικά προσδιοριστεί, ανέφερε ο δικηγόρος τους.

Όσο αφορά στο δεύτερο μέτωπο, αυτό της επερχόμενης δίκης με την κατηγορία της δημοσιοποίησης κρατικών μυστικών μετά την εκδίωξη του από το αξίωμα, ο δικηγόρος του ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χθες Τρίτη, ενημέρωση σύμφωνα με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ κήρυξε άκυρη την κλήση του σε δίκη.

Ο Χαν, πρωθυπουργός από το 2018, εκδιώχθηκε από το αξίωμά του το 2022 αφού έχασε στην διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στο πακιστανικό κοινοβούλιο, και έκτοτε παραμένει παγιδευμένος σε έναν δαίδαλο ποινικών διώξεων, που υποστηρίζει πως αποτελούν σχέδιο των εχθρών του, συμπεριλαμβανομένου του στρατού και των ΗΠΑ, για να τον κρατήσουν μακριά από την πολιτική.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Χαν εντάθηκαν λόγω μιας σειράς ζητημάτων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά οι ΗΠΑ αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απομάκρυνσή του από την εξουσία. Τον Οκτώβριο, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε για διαρροή ενός διπλωματικού τηλεγραφήματος μεταξύ Ουάσιγκτον και Ισλαμαμπάντ που σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί απόδειξη για τη συμπαιγνία εναντίον του.

Παρόλο που ο Ιμράν Χαν δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Φεβρουαρίου λόγω της καταδίκης του, το κόμμα του θα αντιμετωπίσει το κόμμα του Ναουάζ Σαρίφ, ενός πρώην πρωθυπουργού που εκδιώχθηκε με πραξικόπημα το 1999 και απομακρύνθηκε ξανά από την εξουσία το 2017 με δικαστική απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα