ΑΘΗΝΑ
14:56
|
09.05.2024
Μετά την απόφαση των γιατρών του νοσοκομείου να αναστείλουν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού, το υπουργείο Υγείας δίνει μια προσωρινή λύση.
Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τελικά τη Δευτέρα (12/2) τα προγραμματισμένα χειρουργεία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Υπενθυμίζεται, πως η συνέλευση των γιατρών του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου ανακοίνωσε την Πέμπτη (8/2) πως όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία δεν θα διεξαχθούν λόγω έλλειψης γιατρών και κυρίως αναισθησιολόγων. Οι γιατροί είχαν θέσει από καιρό το αίτημά τους για προσλήψεις, ωστόσο δεν εισακούστηκαν. Έτσι αποφάσισαν, την Πέμπτη, να σταματήσουν οι προγραμματισμένες επεμβάσεις από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

Μετά την αντίδραση των γιατρών, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να κινητοποιηθεί και ανακοίνωσε πως θα δώσει έστω μια προσωρινή λύση ώστε να μη μπει λουκέτο στα χειρουργεία. Ειδικότερα αποφάσισε τη μετακίνηση γιατρών από άλλα νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα προκήρυξε 3 θέσεις ειδικευμένων γιατρών για το αναισθησιολογικό τμήμα.

Η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ενημέρωσε πως θα μετακινηθεί γιατρός, Διευθυντής Αναισθησιολογίας, κλάδου ΕΣΥ, από το Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, για την κάλυψη των αναγκών. Επίσης ορίστηκε να συμμετέχουν τρεις ιατροί από το ΠΑΙΔΩΝ «ΠΕΝΤΕΛΗΣ» στο Πρόγραμμα Εφημεριών του Αναισθησιολογικού Τμήματος Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Παίδων «Π &Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» διαθέτει οκτώ χειρουργικές αίθουσες, εκ των οποίων λειτουργούν μόνο οι τρεις.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι γιατροί του χειρουργικού τομέα αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν κανονικά τα τακτικά χειρουργεία από τη Δευτέρα με την προϋπόθεση ότι εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν με κατ’ επείγουσα διαδικασία και οι 3 θέσεις γιατρών αναισθησιολόγων. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα συνεδριάσουν εκ νέου ύστερα από 15 ημέρες για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τη στάση τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Κρήτη: Βιασμό από 28χρονο καταγγέλλει 16χρονη τουρίστρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα