ΑΘΗΝΑ
13:39
|
02.05.2024
Οι εκκλησιαστικοί κύκλοι αγνοούν την αντίθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε διαδηλώσεις κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
Πλατεία Συντάγματος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκκλησιαστικοί ή παρεκκλησιαστικοί κύκλοι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αυτή την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, στις 15.00 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Μολονότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει δηλώσει την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση τέτοιων κινητοποιήσεων, οι οργανώσεις αυτές φαίνεται να οργανώνουν την δική τους αντίδραση, έχοντας στο πλευρό τους το ακροδεξιό «Κόμμα των Σπαρτιατών», που ανακοίνωσε ήδη ότι θα δώσει το «παρών».

Αντίθετα, στην Πάτρα, τον χορό των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων διοργανώνει ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, που πρωτοστατεί στις αντιδράσεις καλώντας τους πιστούς στην «προσευχή της Κυριακής για την οικογένεια», στις 11/2 στις 18.00 το απόγευμα.

Ο Μητροπολίτης Πατρών μάλιστα απέστειλε εγκύκλιο στους κληρικούς της Πάτρας σημειώνοντας πως η παρουσία τους στην συγκέντρωση της Κυριακής δεν είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική, επειδή «το επιβάλλει το χρέος έναντι της ορθοδόξου πατρίδος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα