ΑΘΗΝΑ
12:33
|
27.04.2024
Δύο αντιδραστήρες έκλεισαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Chinon στη δυτική Γαλλία.
Ένας μετασχηματιστής του αντιδραστήρα 3 έπιασε φωτιά σε μη πυρηνικό τομέα, ανέφερε η δήλωση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο αντιδραστήρες έκλεισαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Chinon (NPP) στη δυτική Γαλλία, ανέφερε η Γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN) σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Ένας μετασχηματιστής του αντιδραστήρα 3 έπιασε φωτιά σε μη πυρηνικό τομέα του πυρηνικού σταθμού τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Η απώλεια της κύριας εξωτερικής ηλεκτρικής ισχύος στον αντιδραστήρα 3, μετά από αυτή τη φωτιά, είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη διακοπή λειτουργίας του αντιδραστήρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρθηκε ότι μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο αντιδραστήρας 4, ο οποίος μοιράζεται ένα σύστημα συλλογής νερού με τον αντιδραστήρα 3, έκλεισε επίσης προσωρινά για να αποφευχθούν διαρροές νερού στο περιβάλλον.

Το Chinon NPP έχει τέσσερις αντιδραστήρες λειτουργίας, ο καθένας με χωρητικότητα 900 MWe, και οι άλλοι τρεις του έκλεισαν μεταξύ 1973 και 1990. Οι αντιδραστήρες νερού-νερού που λειτουργούσαν κατασκευάστηκαν μεταξύ 1982 και 1987. Το 2023, το Chinon NPP παρήγαγε 17,24 TWh ηλεκτρικής ενέργειας, που ισοδυναμεί με το 5,4% της συνολικής παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Γαλλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Κέντρο Κατάρτισης τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

Πιθανές γεωτρήσεις εντός ΑΟΖ ως το 2025 λέει η Σδούκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα