ΑΘΗΝΑ
11:57
|
28.04.2024
Ένα τρίχρονο κορίτσι σώθηκε από κατολίσθηση στις νότιες Φιλιππίνες, αφού πέρασε εξήντα ώρες κάτω από τα ερείπια.
Το κορίτσι θάφτηκε σε κατολίσθηση που έπληξε ένα χωριό εξόρυξης χρυσού στην περιοχή Μιντανάο την Τρίτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα τρίχρονο κορίτσι σώθηκε από κατολίσθηση στις νότιες Φιλιππίνες, αφού πέρασε εξήντα ώρες κάτω από τα ερείπια, μεταδίδει το BBC.

Οι διασώστες είχαν χάσει την ελπίδα να βρουν περισσότερους επιζώντες και χαιρέτησαν τη διάσωση του παιδιού την Παρασκευή ως «θαύμα».

Η κατολίσθηση σημειώθηκε κοντά σε ένα χωριό εξόρυξης χρυσού Masara στην επαρχία Davao de Oro στην περιοχή Mindanao την Τρίτη.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 77 άλλοι αγνοούνται.

Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων την Παρασκευή δείχνουν διασώστες να μεταφέρουν το κορίτσι, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης και γαντζωμένο σε μια δεξαμενή οξυγόνου, σε ένα νοσοκομείο στον κοντινό δήμο Mawab.

Ο Έντουαρντ Μακαπίλι, αξιωματούχος της υπηρεσίας καταστροφών της επαρχίας Νταβάο ντε Όρο, είπε ότι «είναι ένα θαύμα», προσθέτοντας ότι οι ερευνητές πίστευαν ότι οι αγνοούμενοι ήταν πιθανότατα νεκροί.

Είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Αυτό δίνει ελπίδα στους διασώστες. Η ανθεκτικότητα ενός παιδιού είναι συνήθως μικρότερη από αυτή των ενηλίκων, ωστόσο το παιδί επέζησε».

Ο αρχηγός καταστροφών της επαρχίας του Νταβάο ντε Όρο, Ράντι Λόι, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Ελπίζουμε ακόμα να σώσουμε περισσότερους ανθρώπους ακόμη και μετά από τέσσερις ημέρες».

Αλλά προειδοποίησε ότι «δεν μπορούν πραγματικά να εγγυηθούν τις πιθανότητες επιβίωσής τους» μετά από 48 ώρες.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, καταστρέφοντας σπίτια και καταποντίζοντας τρία λεωφορεία και ένα jeepney -είδος μίνι λεωφορείου- που περίμενε να πάρει εργάτες από το χρυσωρυχείο.

Οι κατολισθήσεις αποτελούν συχνό κίνδυνο σε μεγάλο μέρος των Φιλιππίνων λόγω του ορεινού εδάφους, των έντονων βροχοπτώσεων και της εκτεταμένης αποψίλωσης των δασών από την εξόρυξη και την παράνομη υλοτομία.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων πλήττουν και σβήνουν μέρη του Μιντανάο για εβδομάδες, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες που έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να καταφύγουν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Οι διασώστες αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους όταν ο σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Philippine Star, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματισμοί από τον σεισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα