ΑΘΗΝΑ
02:34
|
04.05.2024
Η συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσαν συλλογικότητες, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, στο Μετρό Σεπόλια, στις 12 το μεσημέρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση και πορεία κατά της συγκάλυψης της υπόθεσης του Κολωνού και προς συμπαράσταση στο 13χρονο, πλέον, κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, καλεί ο Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, απαιτώντας την απόδοση δικαιοσύνης για το θύμα και την μητέρα του, την οποία έχουν στοχοποιήσει οι αρχές.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης, σήμερα Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, στο Μετρό Σεπόλια, στις 12 το μεσημέρι.

Αντίστοιχα καλέσματα θα πραγματοποιηθούν:

Ηράκλειο Κρήτης: Πλατεία Λιονταριών στις 12:30

Θεσσαλονίκη: Καμάρα στη 13.00

Πάτρα: Πλατεία Όλγας στις 10:00

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Η υπόθεση μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, είναι μια ακόμη περίπτωση που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί από την Ελληνική Αστυνομία, τα ΜΜΕ αλλά και ένα μέρος της κοινωνίας. Πίσω από την κακοποίηση του παιδιού κρύβεται ένα σχεδιασμένο κύκλωμα τράφικινγκ, με τους εμπλεκόμενους να διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την εκκλησία, την αστυνομία και άτομα της τοπικής κοινωνίας που έχουν ισχυρές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα.

Η μητέρα του παιδιού ενώ πήγε να καταγγείλει τον βιασμό και την κακοποίηση από την πρώτη στιγμή που το έμαθε, έγινε στόχος από τις Αρχές οι οποίες στα πλαίσια της συγκάλυψης, δεν δίστασαν να την κατηγορήσουν αντί να την προφυλάξουν, κατηγορώντας τη για συνεργασία με τους νταβατζήδες.

Η δίκη των μαστροπών έχει ξεκινήσει από τις 8 Γενάρη. Είναι ένας αγώνας όχι μόνο για να τιμωρηθούν οι κακοποιητές του 13χρονου, σήμερα, παιδιού αλλά για να δικαιωθεί και η μητέρα που βρήκε το θάρρος να τα βάλει με ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδοβιαστών.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, συμμετέχουμε μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες και καλούμε όλ@ αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 12:00, στο Μετρό Σεπόλια, στη συγκέντρωση και την πορεία ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης τράφικινγκ και παιδοβιασμού στον Κολωνό.

Απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης τόσο για το 13χρονο παιδί, όσο και για τη μητέρα του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα