ΑΘΗΝΑ
03:28
|
02.05.2024
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαπραγματευτούν με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση των συμφερόντων του άλλου, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οποιεσδήποτε προοπτικές διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον εξαρτώνται πλήρως από την προθυμία των ΗΠΑ να διαπραγματευτούν με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση των συμφερόντων του άλλου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στο περιοδικό International Affairs, αναφέρει το TASS.

«Όσον αφορά την προοπτική του διαλόγου μας με τους Αμερικανούς, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις προθέσεις της Ουάσιγκτον να διαπραγματευτεί με βάση τα αμοιβαία συμφέροντα και την εκτίμηση των συμφερόντων του άλλου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ακόμη έτοιμες για κάτι τέτοιο ακόμη και στη θεωρία», είπε η διπλωμάτης. «Και όχι εξαιτίας μας, αλλά λόγω των δικών της εκδηλώσεων κρίσης. Στο μέλλον, θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για την εναρμόνιση των αρχών της διεθνούς επικοινωνίας, η οποία θα συνάδει με την πραγματικότητα του αναδυόμενου πολυπολικού κόσμου που βλέπουμε τώρα.»

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι η διεθνής τάξη πρέπει να βασίζεται στην αρχή της κυριαρχίας της ισότητας των χωρών, ενώ η συνεργασία μεταξύ τους πρέπει να βασίζεται σε ισορροπία συμφερόντων.

«Οποιαδήποτε διπλά μέτρα και σταθμά και απόπειρες να τους επιβληθούν εξωγήινα μοντέλα ανάπτυξης, ιδεολογίες και αξίες θα πρέπει να εξαλειφθούν», πρόσθεσε. «Μόλις οι δυτικοί ομόλογοί μας το αντιληφθούν, η διαδικασία διαπραγμάτευσης που στοχεύει στην επίλυση των φαινομένων κρίσης στον κόσμο θα απογειωθεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα