ΑΘΗΝΑ
02:42
|
28.04.2024
Ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που έπληξε ένα χωριό εξόρυξης χρυσού στις νότιες Φιλιππίνες ανήλθε σε 54 άτομα και άλλοι 63 αγνοούνται.
Αστυνομικοί κουβαλούν μια τσάντα σορού καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο κατολισθητικό χωριό Masara, Maco, Davao de Oro, στις Φιλιππίνες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που έπληξε ένα χωριό εξόρυξης χρυσού στις νότιες Φιλιππίνες ανήλθε σε 54 άτομα και άλλοι 63 αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι αρχές, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Η κατολίσθηση έπληξε το ορεινό χωριό Masara στην επαρχία Davao de Oro το βράδυ της Τρίτης μετά από εβδομάδες καταρρακτωδών βροχών.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Νταβάο ντε Όρο ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι ανασύρθηκαν 54 πτώματα, αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των νεκρών 37 νωρίτερα την ημέρα, καθώς τα σωστικά συνεργεία βρήκαν περισσότερα πτώματα. Τουλάχιστον 32 κάτοικοι επέζησαν με τραυματισμούς, αλλά 63 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μεταξύ των αγνοουμένων ήταν και χρυσωρύχοι που περίμεναν σε δύο λεωφορεία για να μεταφερθούν στο σπίτι τους, όταν η κατολίσθηση χτύπησε και τους έθαψε.

Ο Έντουαρντ Μακαπίλι, αξιωματούχος από το Νταβάο ντε Όρο, είπε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι συμμετείχαν στη διάσωση, αλλά οι επιχειρήσεις παρεμποδίζονται από τη δυνατή βροχή, την πυκνή λάσπη και τον κίνδυνο περαιτέρω κατολισθήσεων.

Οι εργασίες διάσωσης ξεκίνησαν ξανά το πρωί της Κυριακής, είπε ο Μακαπίλι. Ερωτηθείς αν υπάρχουν ακόμη επιζώντες, είπε ότι ήταν ήδη «απίθανο», αλλά η έρευνα θα συνεχιστεί.» Η ομάδα διάσωσης κάνει ό,τι μπορεί, ακόμα κι αν είναι πολύ δύσκολο», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Βράχοι, λάσπη και δέντρα γλίστρησαν πάνω από 700 μέτρα σε μια απότομη πλαγιά βουνού κοντά στην παραχώρηση Apex Mining Co, θάβοντας ένα τμήμα 22 στρεμμάτων της κοινότητας Masara.

Ένα τρίχρονο κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό από κάτω από τα ερείπια την Παρασκευή, σε κάτι που οι διασώστες περιέγραψαν ως «θαύμα».

Περισσότερες από 1.100 οικογένειες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα εκκένωσης για την ασφάλειά τους, δήλωσαν αξιωματούχοι αντιμετώπισης καταστροφών.

Η βροχή πλήττει μέρη της νότιας περιοχής για εβδομάδες, προκαλώντας δεκάδες κατολισθήσεις και πλημμύρες που έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα