ΑΘΗΝΑ
08:30
|
02.05.2024
Το Ιράν σηματοδότησε την 45η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979 εν μέσω εντάσεων που κυριεύουν την ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Διαδηλωτές καίνε μια σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της ετήσιας συγκέντρωσης για τον εορτασμό της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν το 1979 στην Τεχεράνη, Ιράν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν σηματοδότησε την 45η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979 εν μέσω εντάσεων που κυριεύουν την ευρύτερη Μέση Ανατολή για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, μεταδίδει το Al Jazeera.

Χιλιάδες Ιρανοί παρέλασαν σε μεγάλους δρόμους και πλατείες διακοσμημένες με σημαίες, μπαλόνια και πανό με επαναστατικά και θρησκευτικά συνθήματα την Κυριακή.

Στην Τεχεράνη, πλήθη κυμάτισαν ιρανικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα και έφεραν πλακάτ με τα παραδοσιακά συνθήματα «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ» γραμμένα πάνω τους. Μερικοί έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ένα συνηθισμένο θέαμα σε φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις.

Οι πομπές ξεκίνησαν από πολλά σημεία, συγκλίνοντας στην πλατεία Azadi της πρωτεύουσας. Η κρατική τηλεόραση έδειξε πλήθη σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις και ανέφερε ότι «εκατομμύρια συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις» σε όλη τη χώρα.

Ο στρατός παρουσίασε μια σειρά από τους πυραύλους του, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων Qassem Soleimani και Sejjil, του δορυφορικού αερομεταφορέα Simorgh και drones στην πλατεία όπου οι άνθρωποι έβγαλαν selfie μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, ένας αλεξιπτωτιστής πήδηξε από ένα αεροπλάνο ενώ έδειξε μια παλαιστινιακή σημαία.

Πολλοί υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι παρευρέθηκαν στους εορτασμούς στην Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένου του σκληροπυρηνικού προέδρου Ebrahim Raisi.

Απευθύνθηκε στο πλήθος στην πλατεία Azadi και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη —σε ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση— να εκδιώξουν «το Σιωνιστικό καθεστώς» καθώς τα πλήθη φώναζαν: «Θάνατος στο Ισραήλ». Ο Ραΐσι είπε επίσης ότι «Ο βομβαρδισμός της Γάζας πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα