ΑΘΗΝΑ
13:20
|
26.02.2024
Οι προσπάθειες του Βρετανού πρωθυπουργού για ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση προσκρούουν σε νέο εμπόδιο.
Ρίσι Σούνακ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δωδεκαμελής διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων αποφάσισε σε έκθεσή της που δημοσιοποίησε σήμερα για το νομοσχέδιο περί μετανάστευσης πως είναι «θεμελιωδώς ασύμβατο» με τις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο που υπέστη αλλαγές έπειτα από την περσινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε το αρχικό νομοσχέδιο «παράνομο» επειδή μεταξύ άλλων έστελνε τους αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα, χώρα που δεν είναι ασφαλής.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή εξέφρασε έτσι ιδιαίτερη ανησυχία για την «υποχρέωση των δικαστηρίων να θεωρούν τη Ρουάντα ‘ασφαλή’ χώρα» και για τον περιορισμό της πρόσβασης στα δικαστήρια για την άσκηση έφεσης κατά αποφάσεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ του Συντηρητικού Κόμματος κατέστησε το νομοσχέδιο «πυλώνα» της πολιτικής του για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Επιδιώκει δε την ψήφισή του πριν από τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν εντός τρέχοντος έτους, ενδεχομένως μετά τον Ιούνιο, στη Βρετανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρέμβαση Άρειου Πάγου για Τέμπη: Να απαντηθούν όλες οι καταγγελίες των συγγενών

Ο Μαυρίκιος «μπλόκαρε» κρουαζιερόπλοιο λόγω φόβου χολέρας

Φρίκη στην Καβάλα: Έδεσαν, ακρωτηρίασαν και έκαψαν σκύλο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 42χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τη σύζυγό του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα