ΑΘΗΝΑ
18:45
|
01.05.2024
Οι προσπάθειες του Βρετανού πρωθυπουργού για ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση προσκρούουν σε νέο εμπόδιο.
Ρίσι Σούνακ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δωδεκαμελής διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων αποφάσισε σε έκθεσή της που δημοσιοποίησε σήμερα για το νομοσχέδιο περί μετανάστευσης πως είναι «θεμελιωδώς ασύμβατο» με τις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο που υπέστη αλλαγές έπειτα από την περσινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε το αρχικό νομοσχέδιο «παράνομο» επειδή μεταξύ άλλων έστελνε τους αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα, χώρα που δεν είναι ασφαλής.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή εξέφρασε έτσι ιδιαίτερη ανησυχία για την «υποχρέωση των δικαστηρίων να θεωρούν τη Ρουάντα ‘ασφαλή’ χώρα» και για τον περιορισμό της πρόσβασης στα δικαστήρια για την άσκηση έφεσης κατά αποφάσεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ του Συντηρητικού Κόμματος κατέστησε το νομοσχέδιο «πυλώνα» της πολιτικής του για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Επιδιώκει δε την ψήφισή του πριν από τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν εντός τρέχοντος έτους, ενδεχομένως μετά τον Ιούνιο, στη Βρετανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα