ΑΘΗΝΑ
16:42
|
27.04.2024
Ενώ σήμερα (12/2) το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί δεύτερη κινητοποίηση από τους φοιτητές στα Προπύλαια.
Φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέες κινητοποιήσεις κλιμακώνουν οι φοιτητές τον αγώνα τους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη «μεγάλη και ιστορική μεταρρύθμιση», όπως την χαρακτηρίζει.

Για σήμερα Δευτέρα (12/2), το μεσημέρι, στις 12:00, έχει προγραμματιστεί από τους φοιτητικούς συλλόγους συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι. Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη κινητοποίηση επίσης φοιτητικούς συλλόγους αλλά και πολλές συλλογικότητες στο κέντρο της Αθήνας, στις 19.00 στα Προπύλαια.

«Ο αγώνας κλιμακώνεται, να μη λείψει κανείς. Το νομοσχέδιο έχει μπει σε διαβούλευση – η πλειοψηφία το έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, τη Δευτέρα δίνουμε ξανά μαζική, μαχητική απάντηση» δηλώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, μετά το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

«Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες», απαιτούν οι φοιτητές και προσθέτουν:

«Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ και την ‘’Μπολόνια’’. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής».

Την ερχόμενη Πέμπτη (15/2) το μεγάλο ραντεβού

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, όταν και έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδετικό συλλαλητήριο. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ του Σαββάτου (10/2) χιλιάδες φοιτητές συμμετείχαν σε συναυλία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα