ΑΘΗΝΑ
10:34
|
27.04.2024
Ο υπουργός υποστήριξε ότι το πρόβλημα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό, αλλά ολόκληρης της Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προκήρυξη για 10.000 θέσεις στο ΕΣΥ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στο ΕΣΥ από την ίδρυσή του», σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, αν και γνωστοποίησε ότι η προκήρυξη θα αφορά 6.000 ιατρούς και 4.000 νοσηλευτές, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της διακοπής ή μη των χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, υποστηρίζοντας πως δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα, παρά τις ελλείψεις.

Βγαίνουν την Πέμπτη οι γιατροί οκτώ το βράδυ και ανακοινώνουν ότι από Δευτέρα θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία. Εγώ το μαθαίνω ευρισκόμενος στον αέρα, στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου. Δήλωσα αμέσως, αποκλείεται να συμβεί αυτό, αύριο θα λύσω αυτό το θέμα. Και την άλλη μέρα λύθηκε το θέμα της μετακίνησης των αναισθησιολόγων, που είναι γνωστό. Άρχισε μετά μια νέα γκρίνια, αυτή η λύση που βρήκε ο Γεωργιάδης είναι εμβαλωματική.

Υποστήριξε μάλιστα ότι λανθασμένα οι γιατροί αποφάσισαν τη διακοπή των χειρουργείων.

«Υπάρχει τρόπος να γίνει πρόσληψη αυτόματα σε τρεις ώρες;» ανέφερε αρχικά, ενώ ερωτηθείς γιατί δόθηκε λύση αφού είχαν βγει πρώτα οι γιατροί να πουν «σταματάμε τα χειρουργεία» απάντησε: «Κακώς βγήκαν. Διότι η κατάσταση με το έλλειμμα αναισθησιολόγων στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού δεν είναι από τις χειρότερες στην Ελλάδα. Είναι σχετικά καλή μπορώ να σας πω. Αν με την ίδια λογική όλες οι κλινικές του ΕΣΥ σταματούσαν να δουλεύουν, δεν θα είχαμε κανένα νοσοκομείο».

Στη συνέχεια ο υπουργός υποστήριξε πως το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων δεν είναι μοναδικό στη χώρα, αλλά γενικώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ως Υπουργός, απολύτως δέχομαι ότι υπάρχει πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους και δουλεύουμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Οι γιατροί μας, που ιδιαιτέρως τους σέβομαι, γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, έχει μεγάλη όξυνση τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή η όξυνση δυναμώνει και την δική μας πίεση» συμπλήρωσε ενώ σημείωσε ακόμα πως «οι ελλείψεις των γιατρών δεν είναι οριζόντιες. Άλλες είναι οι ελλείψεις στη Θεσσαλονίκη, άλλη έλλειψη στην Αθήνα, άλλη έλλειψη στην Κρήτη. Υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου ελλείψεις. Υπάρχουν νοσοκομεία που έχουν και πληθώρα. Δεν είναι όμοια η κατανομή»,

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα