ΑΘΗΝΑ
01:30
|
08.09.2024
Υπενθυμίζεται πως ο Μπάιντεν ήταν ο ίδιος που υπέγραψε νομοθεσία η οποία απαγόρευε στις περισσότερες κυβερνητικές συσκευές να έχουν εγκατεστημένο το TikTok.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέχρι και στο, κινέζικής προέλευσης, TikTok επέκτεινε την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπαίντεν, στο «κυνήγι» της ψήφου της αμερικανικής νεολαίας, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή έχει απαγορευτεί στις περισσότερες συσκευές της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για λόγους ασφαλείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε είσοδο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Κυριακής κατά την διάρκεια του αθλητικού αγώνα Super Bowl, αναρτώντας ένα βίντεο 26 δευτερολέπτων, στο οποίο αναφέρθηκε, κυρίως, στο πρωτάθλημα αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Στο σύντομο βίντεο με λεζάντα «lol γεια παιδιά», οι βοηθοί του Μπάιντεν τον ρωτούσαν για τις προτιμήσεις του αναφορικά με τις ομάδες που αγωνίζονταν.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπαίντεν ήταν ο ίδιος που υπέγραψε νομοθεσία το 2022, η οποία απαγόρευε στις περισσότερες ομοσπονδιακές κυβερνητικές συσκευές να έχουν εγκατεστημένο το TikTok.

Πολλές πολιτείες έχουν υιοθετήσει το μέτρο, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, με τους υποστηρικτές και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος να εκφράζουν ανησυχίες ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών.

Ωστόσο, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραμένει ίσως το πιο δημοφιλές ανάμεσα στους νέους στις ΗΠΑ, την δημογραφική κατηγορία που βοήθησε τον Μπάιντεν να κερδίσει στις τελευταίες εκλογές.

Ο λογαριασμός του στο TikTok δεν θα διευθύνεται από τον ίδιο τον πρόεδρο, αλλά από την ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία, ανέφεραν βοηθοί του Μπάιντεν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα