ΑΘΗΝΑ
23:55
|
04.05.2024
Πρόκειται για μία διαδικασία που είναι ανεξάρτητη από τις εξελίξεις της υπόθεσης σε νομικό επίπεδο.
ΟΥΚ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγει ο δρόμος για την διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου των δύο εμπλεκομένων μελών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού στην πρόσφατη περίεργη υπόθεση της κατοχής εκρηκτικών και όπλων.

Πηγές του υπουργείου άμυνας ανέφεραν πως η έρευνα που θα διενεργηθεί μετά τη σύλληψη των δύο ΟΥΚάδων και ενός 45χρονου πρώην στελέχους της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» την περασμένη Παρασκευή, είναι μία διαδικασία ανεξάρτητη από τις εξελίξεις της υπόθεσης σε νομικό επίπεδο.

ΟΥΚ

Οι κατηγορούμενοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Καταδίκη σε χρόνο ρεκόρ, σαν πρόβα τζενεράλε;

Το Σάββατο, με μία περίεργη απόφασή του, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε χωρίς αναστολή και με συνοπτικές διαδικασίες(!) σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και ενός μήνα τον 45χρονο πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών για ιδίαν χρήση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι» καθώς κάποια δημοσιεύματα υποστήριζαν πως θα ήταν το επόμενο θύμα στον «πόλεμο» ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος (της λεγόμενης «Greek Mafia»).

Σε επιστολή του ο καταδικαστείς σε χρόνο «ρεκόρ» πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» ξεκαθάρισε πως δεν έχει σχέση με την Μαφία, ότι κάποιοι έστησαν σκευωρία σε βάρος του και τον συνέδεσαν με τους δύο ΟΥΚάδες που όχι μόνο δεν τους γνώριζε αλλά «αξιακά και ιδεολογικά βρίσκονται σε αντίθετους κόσμους»

«Πρώτα δικάζουν το όνομα μου και μετά την υπόθεση μου. Μια πρόβα τζενεράλε του νέου ποινικού κώδικα», συνεχίζει στην επιστολή του το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» και καταλήγει:

«Τους χαρίζω το ψέμα τους αλλά όχι και την ελευθερία μου… Ο νοών νοείτω».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα