ΑΘΗΝΑ
09:58
|
11.05.2024
Χωρίς τοπικούς πίνακες χειρισμού Νέα Πέραμος, Κινέτα, Άγιοι Θεόδωροι και Κόρινθος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς τηλεδιοίκηση και χωρίς πίνακες τοπικού χειρισμού συνεχίζει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, σχεδόν ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, αποκάλυψε πως σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου του προαστιακού δεν λειτουργούν τα απαραίτητα συστήματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Μαρίας Αναστασοπούλου αναφορικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου,  και συγκεκριμένα για το τμήμα από τα Άνω Λιόσια ως το Κιάτο, ο πρόεδρος του ΟΣΕ παραδέχτηκε πως το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου παραμένει χωρίς τηλεδιοίκηση, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μαρία Αναστασοπούλου: Το ρεπορτάζ μας λέει ότι το κομμάτι από Λιόσια μέχρι Κιάτο δεν έχει τηλεδιοίκηση. Ισχύει αυτό; Μας λένε για συγκεκριμένους τοπικούς πίνακες που δεν λειτουργούν: Στη Νέα Πέραμο, την ΚινέταΑγίους ΘεοδώρουςΚόρινθο. Ισχύει ή όχι;

Πρόεδρος ΟΣΕ: Ισχύει. Όπως επίσης ισχύει ότι από τον Πειραιά μέχρι την έξοδο της Αθήνας στους Αγίους Αναργύρους και εκεί δεν έχουμε σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση.

Μαρία Αναστασοπούλου: Δηλαδή οι σταθμάρχες βλέπουν όπως έβλεπε ο σταθμάρχης της Λάρισας την ημέρα του δυστυχήματος; Από τοπικό πίνακα;

Πρόεδρος ΟΣΕ: Ναι, αυτό γίνεται. Από την έξοδο των Άνω Λιοσίων, μέχρι την είσοδο του Κιάτου, δεν βλέπουν πλήρως.

Μαρία Αναστασοπούλου: Οι τοπικοί πίνακες χειρισμού σε Νέα ΠέραμοΚινέταΑγίους ΘεοδώρουςΚόρινθο, είστε βέβαιος ότι λειτουργούν; Γιατί οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν λειτουργούν και όλο το σύστημα λειτουργεί μόνο με τους κλειδούχους.

Πρόεδρος ΟΣΕ: Δεν είπα ποτέ ότι λειτουργούν οι τοπικοί πίνακες. Όχι δεν λειτουργούν ούτε αυτοί. Πριν από ένα μήνα έγινε υποβολή αίτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Σημειώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ήταν τεχνικός σύμβουλος για θέματα συντήρησης συστημάτων και τηλεδιοίκησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στις Βαλεαρίδες νήσους

Καζακστάν: Πρωτιά στην κατανάλωση ρωσικής βότκας

Ρωσία: Επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποτάμι

Αφγανιστάν: 60 νεκροί από πλημμύρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα