ΑΘΗΝΑ
10:42
|
28.04.2024
Ο δράστης σκότωσε μέλη της οικογένειας του εφοπλιστή καθώς και έναν καπετάνιο.
Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός είναι ο δράστης που εισέβαλλε και άνοιξε πυρ σε ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα. Βρέθηκε από τους αστυνομικούς με την καραμπίνα δίπλα του. Έξω από κτήριο βρέθηκε το αυτοκίνητό του, στο οποίο υπήρχε ένα περίστροφο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερις είναι οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη, ο οποίος βρέθηκε στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης πυροβόλησε τρεις ανθρώπους μέσα στον χώρο της εταιρείας, σκοτώνοντάς τους.

Αναλυτικά:

Οι λεπτομέρειες που έρχονται σιγά-σιγά στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν και οι μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι μπήκε έχοντας ξεκάθαρα στο μυαλό του, τους «στόχους» του. Ο δράστης δούλευε για πολλά χρόνια ως επιστάτης στην οικογένεια του εφοπλιστή και φέρεται να απολύθηκε πρόσφατα.

Οι νεκροί είναι η αδερφή του εφοπλιστή, Μαρία Καρνέση, ο Αντώνης Βλασσάκης, ο άνδρας της αδερφής της Μαρίας Καρνέση, και ένας καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης.

Παρέκαμψε τα μέτρα ασφαλείας και κατάφερε να μπει ένοπλος στο κτίριο επί της οδού Αρτεμισίου. Φτάνοντας στον ημιόροφο, αντίκρισε τον Αντώνη Βλασσάκη, γαμπρό της εφοπλίστριας τον οποίο πυροβόλησε, ενώ λέγεται ότι ο Ηλίας Κουκουλάρης, ο καπετάνιος, προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά τελικά έχασε τη ζωή του.

Η Μαρία Καρνέση, ακούγοντας τους πυροβολισμούς χωρίς να γνωρίζει τι συνέβη, έμεινε κλειδωμένη στο γραφείο της. Ο δράστης έφτασε έξω από την πόρτα της ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο. Πυροβόλησε την πόρτα του γραφείου της, άνοιξε και την σκότωσε.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά για το περιστατικό, στην οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο τεσσάρων ατόμων,συμπεριλαμβανομένου του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων, έχοντας δίπλα του την καραμπίνα.

Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της ΟΠΚΕ, της Τροχαίας, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της ΕΚΑΜ και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτιρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτίριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα»

Αυτό φέρεται να είπε ο μακελάρης πριν ανοίξει πυρ. Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν έφοδο στο κτίριο, εντόπισαν τον δράστη στο υπόγειο νεκρό και δίπλα του το όπλο της επίθεσης, μια καραμπίνα.

Στην αρχή, κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι βγήκαν από το κτίριο τραυματισμένοι υπάλληλοι. Επρόκειτο ωστόσο για εργαζόμενους που έπαθαν κρίση πανικού και μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο της Βούλας.

«Ήμασταν στα γραφεία μας, όταν ακούσαμε πυροβολισμούς. Πρόκειται για ένα παλιό υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος έχει απολυθεί. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά, ενώ φώναζε σε όλους τους άλλους να φύγουν. Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς», είπε σε δηλώσεις της μια αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με την ίδια, νεκροί ήταν «δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος που πήγε να τον ηρεμήσει και να του πάρει του όπλο».

Πατήστε μέσα για να ακούσετε μαρτυρία:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα