ΑΘΗΝΑ
10:25
|
27.04.2024
Ο Δανός υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε μια χώρα του ΝΑΤΟ μέσα στα επόμενα χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η «τρομοκράτηση» των Ευρωπαίων πολιτών για μια επικείμενη ρωσική εισβολή σε χώρες του NATO, με τον Δανό υπουργό Άμυνας να υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο πιθανώς να συμβεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Τρολς Λουντ Πούλσεν, δήλωσε ότι «η Δανία θα πρέπει να επιταχύνει τις στρατιωτικές επενδύσεις της, αφού νέες πληροφορίες δείχνουν ότι η Ρωσία επανεξοπλίζεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και ότι θα μπορούσε να επιτεθεί σε μια χώρα του ΝΑΤΟ μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια».

Σε αντίστοιχες δηλώσεις είχε προχωρήσει και ο Γερμανός ομόλογός του, Μπόρις Πιστόριους, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας είχε επίσης ζητήσει την αύξηση των κονδυλίων για τον εκσυχρονισμό του στρατού, ενώ είχε μάλιστα τονίσει πως η γερμανική κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν ενδεχόμενο πόλεμο.

Καταφύγια στα σύνορα Λετονίας, Λιθουανίας και Εσθονίας

Οι υπουργοί Άμυνας της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας φαίνεται να συστρατεύονται με τους βορειοευρωπαίους ομολόγους τους, καταστρώνοντας σχέδιο «οχύρωσης» των συνόρων, με την κατασκευή καταφυγίων και δικτύου οχύρωσης.

Τον Ιανουάριο, οι υπουργοί συμφώνησαν σε ένα νέο σχέδιο για την κατασκευή ενός εκτεταμένου δικτύου οχυρώσεων με στόχο να αποτραπεί μια υποτιθέμενη ρωσική εισβολή. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek, Εσθονοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την δημιουργία περίπου 600 καταφυγίων, τα οποία ελπίζουν ότι θα αποτρέψουν μια υποθετική εισβολή από τη Μόσχα.

Η κατασκευή των καταφυγίων θα ξεκινήσει πρώτα στην Εσθονία, με την υφυπουργό αμυντικής ετοιμότητας του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Σούζαν Λιλεβέλι, να επισημαίνει ότι η απόλυτη προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί η ετοιμότητα «για την καταπολέμηση του εχθρού από την πρώτη στιγμή».

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ότι η ανάκτηση ήδη κατακτημένων εδαφών είναι εξαιρετικά δύσκολη και έχει μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, κόστος και πόρους», δήλωσε η Σούζαν Λιλεβέλι. Ακόμη, δήλωσε ότι το έργο θα κοστίσει 60 εκατομμύρια ευρώ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών την Πέμπτη.

Ωστόσο, η Ρωσία έχει επανειλημμένα διαψεύσει όλες τις κατηγορίες ότι ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα