ΑΘΗΝΑ
02:52
|
27.07.2024
Ο αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, ορίστηκε επίσημα διοικητής της επιχείρησης «Ασπίδες». Στην Λάρισα το επιχειρησιακό κέντρο.
Αναμένεται να φτάσει στην Ερυθρά Θάλασσα στις 19 Φεβρουαρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα σκάφος του γερμανικού πολεμικού ναυτικού κατευθύνεται προς την Ερυθρά Θάλασσα για να συμβάλει στην αποτροπή επιθέσεων των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων, σύμφωνα με στοιχεία πλοήγησης από τη Marine Traffic, μια ιστοσελίδα που ειδικεύεται στην επιτήρηση πλοίων.

Η φρεγάτα F221 HESSEN Saxony αναχώρησε από το λιμάνι του Γουιχελμσάβεν, τη μεγαλύτερη ναυτική βάση της Γερμανίας, στις 8 Φεβρουαρίου, μεταφέροντας 240 στρατιώτες εκτός από το πλήρωμα της και έχει προγραμματιστεί να φτάσει στον προορισμό της στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Διοικητής του Γερμανικού Ναυτικού και Αντιναύαρχος Ζαν Κριστιάν Κακ, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, ανέφερε ότι το πλοίο στοχεύει να συμμετάσχει στην αποστολή «Ασπίδες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου εμπορίου και να υποστηρίξει τις στρατιωτικές προσπάθειες κατά των επιθέσεων με πυραύλους και drone από τους Χούθι.

Όσο αφορά στην ελληνική εμπλοκή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ε., ο αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, διορίστηκε Διοικητής Επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση αντιμετώπισης των Χούθι, ενώ και επίσημα το Στρατηγείο της Λάρισας, ορίστηκε ως επιχειρησιακό κέντρο της επιχείρησης «Ασπίδες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Το Λονδίνο δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ

Η Κίνα και η παλαιστινιακή συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης

Συνάντηση Νετανιάχου-Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα