ΑΘΗΝΑ
19:16
|
27.04.2024
Πιο δύσκολα τα πράγματα στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν ταυτόχρονη σκλήρυνση των μέτρων για την μετανάστευση.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 70 θετικές ψήφους, ανάμεσά τους και 12 Ρεπουμπλικανών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από μια ολονύκτια μαραθώνια συνεδρίαση, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε νωρίς σήμερα Τρίτη, το πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 95,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, προχωρώντας μετά από μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων και εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών διχασμών στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 70 θετικές ψήφους (ανάμεσά τους και 12 Ρεπουμπλικανών), έναντι 29 αρνητικών, ξεπερνώντας το ελάχιστο όριο των 60 ψήφων που απαιτούνται ώστε να δοθεί το πράσινο φως και στη συνέχεια εστάλη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου το μέλλον του είναι αβέβαιο.

«Έχουν περάσει χρόνια, ίσως δεκαετίες, από τότε που η Γερουσία ψήφισε ένα νομοσχέδιο που επηρεάζει τόσο πολύ όχι μόνο την εθνική μας ασφάλεια, όχι μόνο την ασφάλεια των συμμάχων μας, αλλά και την ασφάλεια της δυτικής δημοκρατίας», δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη Μιτς ΜακΚόνελ.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία αποτελεί μια ένεση αισιοδοξίας για το καθεστώς του Κιέβου, εν μέσω κρίσιμων ελλείψεων στο πεδίο της μάχης, ωστόσο το πακέτο οικονομικής βοήθειας αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι που ευθυγραμμίζονται με τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έχουν αντίθετη γνώμη.

«Το σχέδιο νόμου για τη βοήθεια σε ξένες χώρες αποσιωπά για το πιο επείγον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας», υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στην μεταναστευτική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν, για να συναινέσουν στην χορήγηση νέας βοήθειας στο Κίεβο, να σκληρύνει περαιτέρω η πολιτική των ΗΠΑ όσο αφορά στη μετανάστευση και το άσυλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα