ΑΘΗΝΑ
17:45
|
04.05.2024
Ο ιδιοκτήτης της SpaceX συμμετείχε σε σύσκεψη μαζί με γερουσιαστές, οι οποίοι αντιτίθενται του νομοσχεδίου της Γερουσίας για περαιτέρω οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κανέναν απολύτως τρόπο δεν θα μπορούσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, φέρεται να δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Ίλον Μασκ, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές μέσω της πλατφόρμας του, XSpaces.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο ιδιοκτήτης της SpaceX συμμετείχε στη σύσκεψη μαζί με γερουσιαστές, οι οποίοι αντιτίθενται του νομοσχεδίου της Γερουσίας για περαιτέρω οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία, όπως ο Ρον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν, ο Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς από το Οχάιο και ο Μάικλ Σάμγουεϊ Λι από τη Γιούτα.

Τα σχόλια του Μασκ ήρθαν ως απάντηση στη δήλωση του Τζόνσον ότι ο Πούτιν δεν θα χάσει στην Ουκρανία. Ο Τζόνσον είπε ότι όσοι περιμένουν μια νίκη της Ουκρανίας «ζούσαν σε έναν φανταστικό κόσμο».

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτό το πρόγραμμα», είπε ο Βανς, αναφορικά με το πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 95,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 60 δισεκατομμύρια προορίζονται για την Ουκρανία.

Ο Μασκ φέρεται να εξέφρασε την ελπίδα του πως οι Αμερικανοί πολίτες θα επικοινωνήσουν με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους σχετικά με το νομοσχέδιο. «Αυτές οι δαπάνες δεν βοηθούν την Ουκρανία. Η παράταση του πολέμου δεν βοηθά την Ουκρανία».

Ο Μασκ έχει εκφράσει την άποψή του και στο παρελθόν με ανάρτησή του στο X, στην οποία αμφισβήτησε την ικανότητα της Ουκρανίας να κερδίσει τον πόλεμο, ενώ είχε εκφράσει και την διαφωνία του με τα αιτήματα του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για νέα πακέτα οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα του. Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας έχει δεχθεί κριτική για τις απόψεις του στο παρελθόν, τόσο από την Ουκρανία, όσο και από Δημοκρατικά μέλη του Κογκρέσου. 

Ο Μασκ φέρεται να εξέφρασε, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, την δυσαρέσκιά του για το ότι έχει κατηγορηθεί πως είναι «απολογητής του Πούτιν», τονίζοντας πως η κατηγορία ήταν «παράλογη».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι εταιρείες του «μάλλον έχουν κάνει περισσότερα για να υπονομεύσουν τη Ρωσία, παρά οτιδήποτε άλλο». Αναφέρθηκε στο γεγονός πως παρείχε μέσω της εταιρίας του SpaceX, την υπηρεσία διαδικτύου Starlink στην Ουκρανία, η οποία ήταν κρίσιμη για τις επικοινωνίες της χώρας.

Ο Μασκ φέρεται να υποστήριξε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σταματήσει ο θάνατος ανθρώπων και στις δύο πλευρές του πολέμου, ενώ πρόσθεσε ότι αμφιβάλει για το κατά πόσο η επιδίωξη ανατροπής του Πούτιν αποτελεί «σοφή κίνηση».

«Για όσους θέλουν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, θα πρέπει να σκεφτούν ποιος είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να εκδιώξει τον Πούτιν και κατά πόσο είναι πιθανό αυτό το άτομο να είναι ειρηνιστής. Πιθανώς όχι». 

Ο Μασκ είπε ότι ένα τέτοιο άτομο πιθανότατα θα ήταν «ακόμη πιο σκληροπυρηνικός από τον Πούτιν».

Τέλος, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να υποστήριξε πως ο λόγος για τον οποίον ο Πούτιν συνεχίζει την επιχείρηση στην Ουκρανία είναι διότι του ασκείται πίεση. «Εάν υποχωρούσε τώρα θα τον δολοφονούσαν», φέρεται να δήλωσε ο Μασκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα