ΑΘΗΝΑ
12:50
|
04.05.2024
Τέσσερα χρόνια μετά τις πολύμηνες κινητοποιήσεις του 2020, οι αγρότες λένε ότι τα αιτήματά τους δεν έχουν ακόμα ικανοποιηθεί.
Οδοφράγματα στις εισόδους της πρωτεύουσας στήνει η κυβέρνηση Μόντι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δακρυγόνα επιστράτευσε η κυβέρνηση της Ινδίας, προκειμένου να αποτρέψει χιλιάδες διαμαρτυρόμενους αγρότες να φτάσουν στην πρωτεύουσα της χώρας.

Οι σημαντικότερες συγκρούσεις αστυνομία και αγροτών σημειώθηκαν, σήμερα Τρίτη, κοντά στην πόλη Αμπάλα, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Νέου Δελχί, ενώ η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Χαριάνα και Παντζάμπ.

Οι αγρότες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι από το Παντζάμπ, λένε ότι θέλουν να διασχίσουν ειρηνικά τη Χαριάνα για να φτάσουν στο Δελχί, αλλά δεν τους επιτράπηκε να το κάνουν. Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών έχουν επίσης αναφερθεί στα σύνορα της Σαμπού και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Η κυβέρνηση φοβάται μια επανάληψη των γεγονότων ου 2020, όταν δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πολύμηνων αγροτικών κινητοποιήσεων, που έληξαν μόνο όταν οι αρμόδιοι υπουργοί υποχώρησαν, αποσύροντας μια σειρά αμφιλεγόμενων νόμων για την γεωργία.

Όμως, τέσσερα χρόνια μετά, οι αγρότες λένε ότι τα περισσότερα τότε αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί και βγαίνουν ξανά στους δρόμους, προκαλώντας πονοκέφαλο στον Ναρέντρα Μόντι που επιδιώκει να κερδίσει μια Τρίτη συνεχόμενη θητεία στις γενικές εκλογές του ερχόμενου Απριλίου.

Οι εξελίξεις δεν μοιάζουν καθόλου ευοίωνες για τον Ινδό πρωθυπουργό καθώς δύο γύροι συνομιλιών μεταξύ ηγετών αγροτικών συνδικάτων και ομοσπονδιακών υπουργών δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσουν το αδιέξοδο και οι αγρότες επιμένουν να φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση και διακοπές σημειώθηκαν σε όλο το Δελχί σήμερα Τρίτη, καθώς οι αρχές στήνουν οδοφράγματα στις εισόδους της πόλης και απέκλεισαν δρόμους προκειμένου να εμποδίσουν την προσέγγιση αγροτών, ενώ η αστυνομία έχει επίσης απαγορεύσει τις μεγάλες συγκεντρώσεις στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των συνοριακών σημείων μεταξύ του Δελχί και των γειτονικών πολιτειών Ουτάρ Πραντές και Χαριάνα, μέσω των οποίων οι αγρότες αναμένεται να φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Στην πορεία συμμετέχουν περισσότερα από 200 σωματεία αγροτών. «Θα κινηθούμε ειρηνικά και στόχος μας είναι η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματά μας», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ο Σαρβάν Σινγκ Πάντχερ, γενικός γραμματέας της επιτροπής αγροτών του Παντζάμπ.

Αγρότες και συνδικαλιστικές οργανώσεις εξήγγειλαν επίσης αγροτική απεργία στις 16 Φεβρουαρίου κατά την οποία δεν θα πραγματοποιηθούν αγροτικές δραστηριότητες. Καταστήματα, αγορές και γραφεία σε όλα τα χωριά θα παραμείνουν κλειστά ενώ οι αγρότες θα αποκλείσουν μεγάλους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα