ΑΘΗΝΑ
01:53
|
29.05.2024
Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές για το νέο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, το οποίο θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.
Νέο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα συμμετέχει στις προσεχής ευρωεκλογές ανακοίνωσαν οι Μαρία Βασιλάκου, Πέτρος Κόκκαλης και Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Όπως ανακοινώθηκε ο νέος φορέας φέρει το όνομα «Κόσμος» και τα απαραίτητα έγγραφα για την ίδρυσή του κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο.

Ο Πέτρος Κόκκαλης δημοσίευσε μάλιστα στο Instagram και τη σχετική φωτογραφία με τις υπογραφές.

Το νέο κόμμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανήκει στην ομάδα των Πρασίνων στην Ευρώπη. Εξάλλου, ο Πέτρος Κόκκαλης έγινε και επίσημα μέλος της συγκεκριμένης ευρωομάδας στις 31 Ιανουαρίου. Μάλιστα η υποδοχή του κ. Κόκκαλη ήταν ιδιαίτερα θερμή από τους Πράσινους.

Η ανακοίνωση για το νέο κόμμα:

Σήμερα, τα μέλη της Ομάδας των Πρασίνων καλωσορίζουν θερμά τον ευρωβουλευτή Πέτρο ΚΟΚΚΑΛΗ στην ομάδα. Ο Πέτρος, ο οποίος μετακινείται από την Ομάδα της Αριστεράς, είναι ο νέος ευρωβουλευτής της Ομάδας των Πρασίνων/EFA στην Ελλάδα. Ο Πέτρος είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (FISC). Είναι αναπληρωτής ευρωβουλευτής των Επιτροπών Οικονομικών (ECON) και Μεταφορών (TRAN). Επίσης, είναι μέλος των αντιπροσωπειών για τις σχέσεις με την Κίνα και την Ινδία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Πέτρο στην ομάδα μας. Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του στο παρελθόν πάνω σε προοδευτικά ζητήματα και ανυπομονούμε να σταθούμε δίπλα-δίπλα στον αγώνα για ένα πιο πράσινο αύριο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του για να χτίσουμε μια πιο πράσινη και πιο ισχυρή Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη που θέτει τους ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη στην καρδιά της», είχε δηλώσει η ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων Τέρι Ράιντκε.

«Σήμερα, μαζί με την Ομάδα των Πρασίνων έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε τον ρόλο μας για μια πιο πράσινη, πιο ασφαλή Ευρώπη. Οφείλουμε στη νεολαία και στο μέλλον της Ελλάδας να αναλάβουμε τολμηρές ενέργειες και να οικοδομήσουμε έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Η νεότερη γενιά έχει δίκιο που ανησυχεί για το πώς θα είναι η ζωή της τα επόμενα χρόνια. Θα εργαστώ για να ενισχύσω και να φέρω συνοχή στο κίνημα των Πρασίνων στην Ελλάδα και να συμμετάσχω στη μάχη των Πρασίνων-EFA για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων προκειμένου να μετασχηματιστεί η οικονομία μας, έτσι ώστε να είναι βιώσιμη και να ανταποκρίνεται στις ελπίδες των πολιτών μας», είχε δηλώσει από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα από την Κύπρο αύριο, ο εμίρης του Κατάρ

Ενδυνάμωση του ΕΣΥ ζήτησε από τη Ρόδο ο Ανδρουλάκης

Πυρά Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ για το νέο μακελειό στη Γάζα

Δημοσκόπηση Μetron Αnalysis: Μακριά από τον στόχο η ΝΔ-Άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα