ΑΘΗΝΑ
19:57
|
27.04.2024
Η κυβέρνηση δήλωσε πως θα ζητήσει πιστώσεις 4,9 δισεκατομμυρίων φράγκων, προκειμένου να αγοράσει νέο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά περίπου 20 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα θα αυξήσει της στρατιωτικές της δαπάνες εντός της επόμενης δεκαετίας η «ουδέτερη» Ελβετία, σύμφωνα με δηλώσεις της πρόεδρου, Βιόλα Άμχερντ. 

Η κυβέρνηση δήλωσε πως θα ζητήσει πιστώσεις 4,9 δισεκατομμυρίων φράγκων, προκειμένου να αγοράσει νέο στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανόμενων κατευθυνόμενων πυραύλων και κινητών ραντάρ για τον στρατό ξηράς, καθώς και για να βελτιώσει τα συστήματα επικοινωνιών.

«Η κατάσταση της πολιτικής ασφάλειας είναι προφανώς δύσκολη δεδομένης της παρούσας αστάθειας, με έναν πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και άλλα σημεία ανάφλεξης στον κόσμο», τόνισε η πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.

Η υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός του στρατού έξω από το κοινοβούλιο στη Βέρνη την Τετάρτη

Η Άμχερντ, η οποία εκτελεί και χρέη υπουργού Άμυνας, δήλωσε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή «πάρα πολλές κρίσεις» και πως το σχέδιο λαμβάνει εν μέρει υπόψη τα «μαθήματα» που έχουν εξαχθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επί 30 χρόνια, ο στρατός της Ελβετίας είχε αποδυναμωθεί εξαιτίας των εξοικονομήσεων που ακολούθησαν το «μέρισμα ειρήνης», ως αποτέλεσμα του τέλους του Ψυχρού Πολέμου, σημείωσε. Το μέρισμα ειρήνης αναφέρεται στην αποκόμιση οικονομικών οφελών με τη μείωση των αμυντικών δαπανών και τη διάθεση πόρων προς άλλους τομείς. Η Ελβετία διέθεσε 1,9 δισεκατομμύρια φράγκα για την άμυνα το 2023.

Τέλος, η Ελβετή πρόεδρος ανέφερε ως στόχο και την κατασκευή νέου κέντρου δεδομένων του στρατού και αναβάθμιση των βάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα