ΑΘΗΝΑ
03:58
|
10.05.2024
Χιλιάδες άμαχοι, τραυματίες, ασθενείς καλούνται υπό την απειλή του ισραηλινού στρατού να εγκαταλείψουν και το νοσοκομείο Νάσερ στο Χαν Γιούνις.
Νοσοκομείο Νάσερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από βδομάδες πολιορκίας και αποκλεισμού, και το θάνατο άγνωστου αριθμού αμάχων (μεταξύ των οποίων γιατροί και νοσηλευτές) από πυρά Ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών, χιλιάδες Παλαιστίνιοι άρχισαν σήμερα να απομακρύνονται από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης Χαν Γιούνις, Νάσερ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC που επικαλείται πληροφορίες του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου Μοχάμεντ αλ Χίλο, το πλήθος αναγκάζεται να εγκαταλείψει το κτιριακό συγκρότημα υπό τις απειλές του ισραηλινού στρατού.

Παράλληλα με την εκκένωση του νοσοκομείου Νάσερ, από την ανατολική πύλη, (τη μοναδική που έμεινε ανοικτή και στην οποία ο στρατός εγκατέστησε βιομετρικές κάμερες αναγνώρισης προσώπων), ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις και στο νοσοκομείο Αμάλ της ίδιας πόλης από το οποίο έδιωξε πάνω από 8.000 τραυματίες, ασθενείς και εκτοπισμένους αμάχους.

Το πρόσχημα που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός για να επιτίθεται σε αμάχους και τραυματίες νοσοκομείων, να τα βομβαρδίζει και να τα καταστρέφει είναι πως χρησιμοποιούνται σαν κρησφύγετα ή ορμητήρια μαχητών της Χαμάς, χωρίς ποτέ να έχει παρουσιάσει αδιάσειστες αποδείξεις. Αυτά, μολονότι οι επιθέσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας υποτίθεται πως απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο πολέμου…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

ΗΠΑ: Έκρηξη στα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά και εφήβους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα