ΑΘΗΝΑ
10:29
|
28.04.2024
Τελευταία επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αίγυπτο ήταν το 2012.
Ταγίπ Ερντογάν-Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Αίγυπτο από το 2012 την Τετάρτη (14/2) για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς την ανοικοδόμηση των δεσμών μεταξύ των δυνάμεων.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου ο Αιγύπτιος ομόλογός του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μια χειραψία.

Ο Ερντογάν δήλωσε, ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Οι ηγέτες, των οποίων οι σχέσεις είχαν ξεσπάσει λόγω του στρατιωτικού πραξικοπήματος της Αιγύπτου το 2013, πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου αργότερα.

Η επίσκεψη περιορίζει τις διπλωματικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να ξεπαγώσουν οι παγωμένες σχέσεις των εθνών. Αυτόν τον μήνα η Τουρκία δληλωσε, ότι θα παράσχει στην Αίγυπτο οπλισμένα drones.Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου διακόπηκαν το 2013, αφού ο τότε αρχηγός του στρατού της Αιγύπτου Σίσι οδήγησε την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι της Αδελφότητας, συμμάχου της Τουρκίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα