ΑΘΗΝΑ
06:43
|
28.04.2024
Φαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο Βορράς χακάρει επιτυχώς μέλος της ομάδας του Προέδρου της Νότιας Κορέας
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ-γέολ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα εισέβαλε στα προσωπικά email ενός βοηθού του Προέδρου της Νότιας Κορέας, επιβεβαίωσε το γραφείο του στο BBC. Η παραβίαση σημειώθηκε ενόψει της κρατικής επίσκεψης του Προέδρου Γιουν Σουκ-γέολ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Νοέμβριο.

Το μέλος του προσωπικού δέχθηκε χακάρισμα αφού χρησιμοποίησε προσωπικό λογαριασμό email για επίσημη εργασία, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου. Μια τοπική εφημερίδα επικαλέστηκε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή ότι οι χάκερ είχαν πρόσβαση στο πρόγραμμα ταξιδιών του κ. Γιουν Σουκ-γέολ.

Η εφημερίδα Kukmin Ilbo πρόσθεσε ότι τα μηνύματα που έστειλε ο πρόεδρος είχαν επίσης κλαπεί. Αλλά το γραφείο του Προέδρου δεν αποκάλυψε ποιες πληροφορίες είχαν κλαπεί.

Αυτή πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Βορράς χακάρει επιτυχώς μέλος της ομάδας του Προέδρου της Νότιας Κορέας.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του Προέδρου τόνισε ότι το σύστημα ασφαλείας του δεν είχε παραβιαστεί.

«Η παραβίαση προκλήθηκε από μια απερίσκεπτη παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας από έναν μεμονωμένο διαχειριστή που χρησιμοποίησε ένα εμπορικό email για επαγγελματικούς σκοπούς», είπε στο BBC.

Κυκλοφορεί ως φήμη ότι η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί διαδικτυακή πειρατεία για να κλέψει χρήματα και πληροφορίες και τα μέσα της γίνονται όλο και πιο εξελιγμένα.

Η Πιονγκγιάνγκ υπόκειται σε ακραίες διεθνείς κυρώσεις και οι κυβερνοχώροί της επιδιώκουν να κλέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά, συχνά σε κρυπτονομίσματα, για να χρηματοδοτήσουν το καθεστώς και το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του, λένε ορισμένες πληροφορίες.

Εκτιμάται ότι έχει κλέψει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2016.

Η Βόρεια Κορέα πιστεύεται επίσης ότι διενεργεί κυβερνοεπιθέσεις με σκοπό την κλοπή κρατικών μυστικών, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών προηγμένης τεχνολογίας όπλων.

Η πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, η οποία μίλησε στο Kukmin Ilbo υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι «σοκαρίστηκαν και αποτροπιάστηκαν» όταν έμαθαν για την παραβίαση, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να είχε προκαλέσει προβλήματα στην ασφάλεια του κ. Γιουν στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος Γιουν επισκέφθηκε το Λονδίνο για τριήμερη κρατική επίσκεψη τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα, καθώς και με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι το περιστατικό είχε εντοπιστεί πριν ξεκινήσει το ταξίδι του Προέδρου και ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Πρόσθεσε ότι είχε λάβει μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλειά της, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθητοποίησης της ομάδας της, για να αποτρέψει άλλο τέτοιο περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα