ΑΘΗΝΑ
11:33
|
02.05.2024
Τα μέλη επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, διατηρώντας σύντομες συνομιλίες και χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη πέντε μελών οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες προχώρησαν οι άνδρες Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι διατηρούσαν επιχειρήσεις στα Μέγαρα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, οι φερόμενοι διακινητές λάμβαναν χρήματα από τους «πελάτες» τους, όχι μόνον σε μετρητά, αλλά και με διατραπεζικές μεταφορές και πληρωμές μέσω των μηχανημάτων POS που διέθεταν οι επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της οργάνωσης επιδίδονταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομων περιουσιακών οφελών, τα οποία νομιμοποιούνταν μέσω επιχειρήσεων που διατηρούσαν.

Προκειμένου να επικρατήσουν στις αγορές των περιοχών και να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό, ανέπτυσσαν συνεργασίες και κοινή μεθοδολογία δράσης με άλλα άτομα της περιοχής, έχοντας κοινό «τιμοκατάλογο» και «πελατολόγιο».

Τα μέλη επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, διατηρώντας σύντομες συνομιλίες και χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο εντοπισμού τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν από τις αρχές: 219,07 γραμμάρια κοκαΐνης, 180 γραμμάρια κάνναβης, φαρμακευτικά δισκία, 22.460 ευρώ και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος και άλλων τεσσάρων μελών της οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία αναζητούνται.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα