ΑΘΗΝΑ
15:05
|
27.04.2024
Αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ανακοίνωση ο Ρίσι Σούνακ.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανία δήλωσε την Πέμπτη ότι θα προμηθεύσει χιλιάδες drones στην Ουκρανία ως μέρος του πακέτου drone των 200 εκατομμυρίων λιρών, σε μια διεθνή προσπάθεια που ηγείται από κοινού με τη Λετονία.

«Μαζί, (το Ηνωμένο Βασίλειο και η Λετονία) θα δώσουν στην Ουκρανία τις δυνατότητες που χρειάζεται για να αμυνθεί και να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, για να διασφαλίσει ότι (ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν θα αποτύχει στις παράνομες και βάρβαρες φιλοδοξίες του», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς ενόψει των συναντήσεων με τους συμμάχους στις Βρυξέλλες και το Μόναχο αυτή την εβδομάδα.

Στόχος είναι κυρίως η παραγωγή drones FPV (First person view), τα οποία «έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά επί του πεδίου μετά τη ρωσική εισβολή», διευκρίνισε το Λονδίνο. Εξοπλισμένοι με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας οι πιλότοι τους μπορούν να δουν εικόνες απευθείας από το πεδίο, σαν να βρίσκονταν μέσα στο drone.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνόδου ο Βρετανός υπουργός Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του 13 μελών του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Σουηδία, χώρα υποψήφια προς ένταξη, για να υπογράψουν συμφωνία για δύο προγράμματα.

Τα προγράμματα αυτά έχουν στόχο να αυξήσουν την παραγωγή πυρομαχικών και πυραύλων ώστε να αναπληρωθούν τα δυτικά αποθέματα και να αυξηθεί η βοήθεια στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα